Tűvarázslat

Lopjunk időt a hobbinkra, egy gasztroblogger segítségével…

Amikor elteltek az év végi ünnepek, újra vissza kell rázódni a munkás hétköznapokba. Kicsit nehezen ment nekem, csöppet döcögve, de újra itt vagyok. Igyekszem visszaállni a régi rendre, varrni, fotózni, elmesélni…

20160108_153535

 

Régen volt már, amikor egy bejegyzésre a kommentelők közt valaki megjegyezte – Nagyon jó ötleteket gyűjtöttél össze nekünk, most már adj hozzá időt is!

Azóta sem ment ki a fejemből, és most hogy megint helyére kerültek a dolgok, gondoltam hívok szakértő segítséget. Amikor az ember ilyen időigényes hobbival szövetkezik egy életre, iszonyúan felmegy a percek értéke, sokan akár az időlopást is bevállaljuk, hogy meglegyen a napi betevő öltésmennyiségünk.

blogba1

Hogy honnan csíphetünk le pár röpke órát a varrásra? Én a konyhából lopok időt rendszeresen- innen is egy kicsit, meg onnan is. Mert főzni muszáj, ha a család jóllakott, könnyebben viseli a rongyokkal járó egyéb macerát. Igyekszem úgy összeválogatni a heti menüt, hogy lehetőleg egy délelőtt alatt, akár egész hétre előre megfőzhessek mindent.

Ilyenkor persze minden edényemet befogom, gyártok egy nagy halom mosatlant -mire mindent bedobozolok- hogy hűtőbe tehessem.

blogba

Égnek is áll a hajam tőle rendesen. Persze ennek is van jó oldala, hisz nemcsak megfőzök előre, hanem szinte az egész heti mosatlan edényhalmot is elintézem egy füst alatt. 

Így aztán lelkiismeret furdalás nélkül varrhatok egész héten, minden nap más kerül az asztalra, és a mosogatás sem rémálom.

Van egy jó kis blog a  Zsuzsi finomságai, innen válogatattam a receptek közül néhányat, hogy segítsek a Nagy Időcsinálásban…

Nézzünk például egy egyszerű pörköltet! Tudom sokkal kényelmesebb megfőzni egy hatalmas adagot, aztán rájárni egész héten, hol krumplival, hol tésztával, hol rizzsel…. De ez unalmas. Pont olyan unalmas, mint mindig ugyanazt varrni 🙂

Szóval pörkölt…

https://zsuzsifinomsagai.cafeblog.hu/2012/09/18/sertesporkolt/

Igen, úgy kezdődik, hogy főzünk egy jó nagy adagot, aztán kigondoljuk mi mindenre tudjuk átalakítani, pont mint a rongyokkal tesszük 🙂

Persze adhatjuk magában, valami körettel, vagy egy halom salátával, esetleg feltétként főzelékre, vagy főzhetünk egy jó gulyáslevest.

https://zsuzsifinomsagai.cafeblog.hu/2012/11/28/gulyas-leves-sertes-husbol/

Esetleg egy finom, illatos rakott kelt.

https://zsuzsifinomsagai.cafeblog.hu/2013/01/31/rakott-kel-kaposzta/

A zöldségkrémleveshez felhasználhatjuk a káposzta főzőlevét is, ne felejtsétek el!

Nálunk mindenki imádja a tésztát, úgyhogy ki nem hagynám a sorból ezt a finomságot sem. A löncshús helyett persze még mindig a pörkölt van műsoron, csak darálva…

https://zsuzsifinomsagai.cafeblog.hu/2015/02/23/loncshusos-rakott-teszta/

Nyilván mindenkinek vannak saját kedvencei, amiket összeválogat a családnak, így a többi receptért az időcsinálós gondolkodást követve- legegyszerűbb, ha átnéztek a szomszédba  Zsuzsihoz 🙂 

Miközben főzünk, gyorsan letörölhetjük a polcokat körülöttünk, szelektálhatunk a hűtőben, rendet rakhatunk az evőeszközök között, így a konyhát egy utolsó nagy mosogatással és felmosással el is felejthetjük a hétre.

A család jól lesz lakatva, a mi lelkiismeretünk meg van nyugtatva, a mosógépet bedobálni nem sok idő, a teregetés direkt jót fog tenni a varrástól elgémberedett tagjainknak. Ha ennivaló és tiszta ruha van, sok reklamáció már nem érhet…

Amennyiben valaki hiányolja a jelenlétünket az esti tévézésnél, akkor a kézzel varrni való darabokat tegyük félre és akkor varrjuk meg, amikor otthon a család. Így haladunk is meg családolunk is…

Remélem,sikerült összelopkodni heti szinten pár órácskát mindenkinek, már csak ki kell találni, hogy mihez kezdjünk vele. Ehhez nap mint nap találhattok ötleteket a Tűvarázslat facebook oldalán 

 Ha tetszett amit olvastál, örömet szereznél egy megosztással 🙂

 

 

 

 

 

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!