Tűvarázslat

Virágtündérek vigyázzák Léna álmát….

Már nagyon régen tudtam, hogy jönni fog és mégsem tudtam elkészíteni a takaróját addigra, mire megérkezett…. Megbeszéltük Zsófi lányommal a színkódot, a zászlócskás motívumokat amit elképzelt, de nekem semmi épkézláb gondolat nem jutott az eszembe. Az anyagokat, időben kiválasztottuk, a leendő anyuka elmesélte körülbelül mit szeretne. Így működik ez általában, de nem most. Teltek a hetek, aztán a hónapok, terv nélkül.... Tovább »

Két egyformát készíteni, nekem büntetés…

Érettségi után, egy ruhagyárban voltam tanuló, ahol a lényeg abban van, hogy sok-sok egyformaságot kell készíteni. Még csak nem is az elejétől a végéig kell varrni egy-egy darabot, hanem részfeladatokat, de azokat százával. Nagyon utáltam, de szerencsére engem valamiért szeretett a szalagvezető, így megkegyelmezett nekem. A feladatom az lett, hogy a mások által elrontott, kétpaszpólos belső zsebeket kellett… Tovább »

Pasztellkék Totomi világgá megy…

Azt szoktam mondani, rengeteg takaró gyűrődik a fejemben, csak ki kell engednem őket. Be kell vallanom, van hogy bedugul a közlekedés, és hiába gyűrődik a fejemben, a születés folyamata megakad, egy helyben járós kínlódás van.  Lehet az arcos kiszólás, lehet a fejfájás volt az oka, de valahogy nem jöttek a gondolatok. Pedig megbeszéltük, hogy fiús, pasztell színvilág, olasz-magyar… Tovább »

Most éppen a nagymama a kedvenc

Napközben két takarón is dolgozom, az egyiket már letűztem, a másikat összeállítottam a színvilág szinte ugyanaz, két kisfiúra gondolok varrás közben mostanában.   Ez a munka. Esténként meg jön a szórakozás… Régen, amikor megláttam egy hatszögekből készült munkát meg voltam győződve arról, hogy én olyat… soha! Aztán mégiscsak kipróbáltam, mert a kíváncsiság azért hajtott. A… Tovább »

Textildomborítás…Textile embossing

Vannak olyan vágósablonok, amelyekhez domborítómappa is tartozik. Az én kedvencem Bigz L 658478 . Akik eddig csak a papírokon tudták elképzelni a domborított mintákat, azoknak mutatok egy trükköt. There are some cutting templates that have embossing folder as well. My favourites ar Bigz L 658478 Who therefore could imagine the embossed patterns only on paper,… Tovább »

Hogyan szabjunk foltvarráshoz a Sizzix vágósablonokkal?

Ha kritikusan nézzük, ezzel a bejegyzéssel kellett volna kezdenem… De jobb később, mint soha 🙂 Sokszor esem abba a hibába, azt gondolom, ami nekem egyértelmű, az másnak is az. Persze, nekem könnyű, mert nekem már megmutatták. Na akkor kezdjük is el. A vágósablonok szélessége általában egyforma, kb 15 cm. Nem, nem kell az anyagot minden… Tovább »

Kettős csillag blokk a Sizzix segítségével…Double star block with the help of Sizzix

  A blokk elkészítéséhez az alábbi Sizzix késeket kell használni. Középső négyzet: 659838  Kék virágos: 1 db You should use the following Sizzix dies to make this block: Square in the middle: 659838 Blue, flowered: 1 piece   Háromszögek:659831  Barna: 8 db Fehér: 16 db Fehér alapon mintás: 8 db Sötétkék pöttyös: 16 db Triangles: 659831 Brown:… Tovább »

Majdnem elfelejtettem a Valentin-napot! I almost forgot the Valentine’s Day!

Teljesen hiteles lesz a mai bejegyzés, mert tényleg elfelejtettem, tényleg az utolsó pillanatban kellett, szinte a semmiből kitalálni valamit. Sokan vagyunk ezzel így, hiszen ez az ünnep nekünk viszonylag új, nem rögzült még. Sikítva szembesülünk a ténnyel, hogy erős elmaradásban vagyunk, amikor valaki sejtelmesen mosolyogva céloz rá, hogy ő bizony készül… Today’s post will be… Tovább »

Többrétegű anyagból is könnyedén… Easily with multi-layered textile…

Előfordulhat, hogy szeretnénk egy szép kis textil-díszt ide vagy oda, de nem akarunk, vagy tudunk varrni. Mutatom is, mire gondolok. A papírral dolgozó Sizzix-rajongóknak is ajánlom szeretettel… It can be that we want to put some textile decoration, but we don’t want or can’t sew. I show you, what I think about. I offer this… Tovább »

Tangram

Van egy nagyon jó kis sablon, ami elsősorban iskolásoknak készült, logikai játékokat lehet vele játszani. De erre a vágókésre is érvényes az a szabály, hogy bármire használható, vagyis mi rongyosok is találhatunk benne fantáziát… There’s a quite good template, that is made firstly for students, they can play logical games with it. The rule is valid… Tovább »

Karácsonyi képeslap…X-mas postcard

  Azt hallottam valakitől 15 cmx 15 cm-es blokknál kisebbet nem lehet varrógéppel elkészíteni. Néha az ember szeret kipróbálni olyasmit is, amire mások azt mondják, nem lehet. Elővettem a Sizzix legkisebb négyzeteket vágó sablonját, és kipróbáltam, mire megyek vele… Somebody told me, that you can not make a block with sewing machine, if it is smaller… Tovább »

Falikép szülinapra… Wall picture for birthday…

Anyukám születésnapjára készült ez a kis falikép, mivel utolsó pillanatban álltam neki nagy segítségemre voltak a Sizzix különböző méretű háromszög sablonjai. This little wall picture was created for my Mother’s birthday, as I started to make this in the last minute, Sizzix’s triangle templates were a big help for me. A középrész kialakításához a 659832… Tovább »

Karácsonyfadísz – Christmas Decoration

Ezt a csodaszép karácsonyi díszt egyszerűen elkészítheted, ha van Sizzix vágógéped, amivel pár perc alatt kivághatod a köröket hozzá. Összesen 30 db körre lesz szükséged, ebből 29-et pár perc alatt kivághatsz egy körsablon segítségével. 5 db rózsaszín 8 db világosabb 16 db sötétebb 1 db nagyobb a hátlapnak   You can make this beautiful Christmas decoration… Tovább »

Madárka, madárka…Birdie, birdie…

Az előző munkámon még dolgozom, de közben születőben van a következő, amihez ezt a két sablont választottam ki. I’m still working on my previous work, but the next one is coming soon, I selected to templates for it: Ezeket a motívumokat kézzel fogom felvarrni, bizonyítandó, hogy  azok is eredményesen használhatják a Sizzix termékeket, akik ragaszkodnak… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!