Tűvarázslat

Lopjunk időt a hobbinkra, egy gasztroblogger segítségével…

Amikor elteltek az év végi ünnepek, újra vissza kell rázódni a munkás hétköznapokba. Kicsit nehezen ment nekem, csöppet döcögve, de újra itt vagyok. Igyekszem visszaállni a régi rendre, varrni, fotózni, elmesélni…   Régen volt már, amikor egy bejegyzésre a kommentelők közt valaki megjegyezte – Nagyon jó ötleteket gyűjtöttél össze nekünk, most már adj hozzá időt is! Azóta sem ment… Tovább »

Hamis trapunto készítése varrógéppel

A trapunto technika alkalmazásával, olyan felületet alakíthatunk ki, mintha megfaragnánk az textilt, ami ugye teljes képtelenség, de a látvány nekem mindig is a gyönyörű, aprólékosan faragott, márvány domborműveket juttatja az eszembe. A quilt munkák készítésénél az ún. negatív tereket karakteres tűzésekkel szoktuk megtölteni, ami önmagában is nagyon dekoratív látványt nyújt, de ha ezt a kis… Tovább »

Most éppen a nagymama a kedvenc

Napközben két takarón is dolgozom, az egyiket már letűztem, a másikat összeállítottam a színvilág szinte ugyanaz, két kisfiúra gondolok varrás közben mostanában.   Ez a munka. Esténként meg jön a szórakozás… Régen, amikor megláttam egy hatszögekből készült munkát meg voltam győződve arról, hogy én olyat… soha! Aztán mégiscsak kipróbáltam, mert a kíváncsiság azért hajtott. A… Tovább »

Saját kezűleg a készítőtől… Handmade by the creator…

Van olyan, hogy valaki nem szeret, vagy nem tud hímezni, de szívesen megjelenítené a munkáin, hogy nem tucatárú, hanem kézzel készült, egyedi darab. Léteznek persze szövött címkék, de ezeket nagyobb tételben kell megrendelni, ezért nem feltétlenül ez a jó megoldás mindenki számára. There are people, who don’t like or can not embroider, but they would… Tovább »

Textildomborítás…Textile embossing

Vannak olyan vágósablonok, amelyekhez domborítómappa is tartozik. Az én kedvencem Bigz L 658478 . Akik eddig csak a papírokon tudták elképzelni a domborított mintákat, azoknak mutatok egy trükköt. There are some cutting templates that have embossing folder as well. My favourites ar Bigz L 658478 Who therefore could imagine the embossed patterns only on paper,… Tovább »

Hogyan szabjunk foltvarráshoz a Sizzix vágósablonokkal?

Ha kritikusan nézzük, ezzel a bejegyzéssel kellett volna kezdenem… De jobb később, mint soha 🙂 Sokszor esem abba a hibába, azt gondolom, ami nekem egyértelmű, az másnak is az. Persze, nekem könnyű, mert nekem már megmutatták. Na akkor kezdjük is el. A vágósablonok szélessége általában egyforma, kb 15 cm. Nem, nem kell az anyagot minden… Tovább »

Többrétegű anyagból is könnyedén… Easily with multi-layered textile…

Előfordulhat, hogy szeretnénk egy szép kis textil-díszt ide vagy oda, de nem akarunk, vagy tudunk varrni. Mutatom is, mire gondolok. A papírral dolgozó Sizzix-rajongóknak is ajánlom szeretettel… It can be that we want to put some textile decoration, but we don’t want or can’t sew. I show you, what I think about. I offer this… Tovább »

Nem csak papírt vághatsz vele…Not only for paper cutting…

Vannak a Sizzix termékei között olyan sablonok, amiket kimondottan papírhoz terveztek…. Tudjátok, azok a finom, vékony kis fém késecskék, név szerint a Framelits és Thinlits családról  lesz most szó… Szerintem nem vagyok egyedül ezzel, nekem mindig pont az kell, amire azt mondják, nem neked való… Nagyon igazságtalannak tartottam, hogy a textiles sablonokkal simán lehet vágni… Tovább »

Gyors kaland – Quick adventure…

Egyszerűen kivágjuk, ragasztjuk és kihímezzük… In a simple way we cut it out, fix it with glue and embroider it.   Sizzix Bigz-Squares ” 659987 The cutted out squares we fix with glue to the textile paper. A kivágott négyzeteket ragasztóval rögzítjük a textil alapra. The cutted edges we block down with embroidery machine. A vágott… Tovább »

A domborítómappa és a rongyok…

Talán meséltem már, hogy a textiles sablonokkal papírt is lehet vágni. Néhány ilyen sablonhoz, tartozékként finom rajzolatú domborítómappát is terveznek. Ez a mappa arra való, hogy a  két szárnya közé tett papíron, összenyomás után megjelenhessenek dombornyomásként ezek a finom rajzolatok. De… Mi ugye ragaszkodunk a rongyainkhoz, mit is kezdhetünk ezzel az eszközzel? Amennyiben dekorfilcet használunk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!