Tűvarázslat

Azok a csodálatos bogarak

Nincs olyan téma, amit ne használnának ki az ügyes kezűek arra, hogy fantáziájukat szabadon engedve csodát alkothassanak belőle. Nekem ma a bogarak jutottak az eszembe, miután málnaszedés közben erősen megküzdöttem néhány fajtával. Rákerestem a Pinterest-en és találtam is pár gyönyörűséget. A technika vegyes, mindenki találhat köztük kedvére valót. Nézzük meg együtt, találjuk meg a saját… Tovább »

Különleges technikák, különleges felületek…

Határtalanul vonzódom a textilekhez, és megmunkálásuknak bármilyen formájához. Nyilván az ember nem érthet mindenhez, de érdekelheti minden, ami összefügg a hobbijával. Minél több technikát ismerünk meg annál érdekesebb, egyedibb munka kerülhet ki a kezeink közül. Néha úgy érzem magam, mint ahogy Gombóc Artúr érezhette magát az édességboltban. Legszívesebben mindent kipróbálnék, remélem előbb utóbb sorra is kerülnek a legérdekesebbek. Többek… Tovább »

Csodálatos rongyvirágok…

Szerintem nincs olyan ember, aki ne szeretné a virágokat, mindenkinek van kedvence, amit szívesen nézeget, messziről megismeri az illatát, nagy örömet szerezhetünk neki, ha megajándékozzuk vele. Én most  olyan virágokat hoztam Nektek, amelyeknek ugyan nincs illata, de kárpótlásul sosem hervadnak el. Nem, nem művirágokat fogunk nézegetni ígérem 🙂 Lehet, hogy némelyik nagyon elérhetetlennek tűnik, talán az első gondolat a… Tovább »

Kutyás…

Azt szokták mondani az egyik ember macskás, a másik meg kutyás… Az egyikeknek már készítettem egy gyűjteményt a kedvenceikről varrott csodákból, igazságtalan lenne kihagyni azokat, akiknek a kutyák laknak a szívük csücskében.  A sort azokkal kezdem, amelyek egyszerű mértani formákból állnak.   Egyszerű, mókás blökik…     Vicces foltrátétek…     Jöjjenek a papírra varrós… Tovább »

Macskás

Előre szólok – bár eddig sem titkoltam- ezek a munkák nem a sajátjaim, nem akarok más tollával… Egyszerűen csak írok azokról a dolgokról, amik érdekelnek, ugyanúgy csodálom mások munkáit, mint Ti is, és ugyanúgy tanulok belőlük, inspirálódom általuk. Össze is gyűjthetném szépen csöndben magamnak, de tudom érdekes élmény más szemével látni a világot, ezért megosztom Veletek… Tovább »

Kék fehér csodák…

  Nagyon szeretem ezt a két színt együtt, hűvösen távolságtartó, elegáns. A Pinterest- en nézelődve láttam sokan alkalmazzák, mások is szeretik. Hoztam pár képet, hogy láthassa az is, aki nem szokott arrafelé nézelődni.  🙂    Attól, hogy a kék alapvetően a fiúk színeként van számon tartva, abszolút jól érzi magát lányos közegben is.    Persze nem csak… Tovább »

Trapunto technika

        Még semmit nem tudtam róluk, máris csodálattal nézegettem ezeket az alkotásokat. Nagyon tetszik nekem, ahogy a minta testet kap, térbe helyezi a tűzést, a dúsan megtöltött idomok kihangsúlyozódnak a háttérből.  Az összeállított, majd letűzött foltmunkák továbbdíszítésére, szó szerint a tűzések kiemelésére használják ezt a technikát.  A munka hátulján ejtett kis nyíláson át juttatják… Tovább »

Textilművészet

Mióta az eszemet tudom szerettem a rongyokat, némelyiknek a mintája, másnak az anyaga, lágy esése, vagy a színe fogott meg.Volt, hogy megláttam egy hímzett függönyt és kipottyant a könnyem a gyönyörűségtől. Olyan is előfordult már hogy egy férfiingre ránézve, láttam azt a következő életében egy quilt részeként. Lehet az is, hogy ez furcsának tűnik egy kívülálló számára,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!