Tűvarázslat

Babaszett zsiráfokkal

Mostanában a munkám miatt, nehezebben készülnek a takarók. Próbálom én nyújtani a napot, de sehogysem sikerül a 24 órát 30-ra bővíteni.  Pedig…. egy varrónőnek alap feladatai közé tartozik, hogy megtoldjon bármit, ami szűknek bizonyul. Maradjunk annyiban, hogy próbálkozom  továbbra is lelkesen, az időm kiterjesztésével. Az alábbi kis takaró elkészítéséhez is megkaptam az instrukciókat, ahogy máskor is időben,… Tovább »

Virágtündérek vigyázzák Léna álmát….

Már nagyon régen tudtam, hogy jönni fog és mégsem tudtam elkészíteni a takaróját addigra, mire megérkezett…. Megbeszéltük Zsófi lányommal a színkódot, a zászlócskás motívumokat amit elképzelt, de nekem semmi épkézláb gondolat nem jutott az eszembe. Az anyagokat, időben kiválasztottuk, a leendő anyuka elmesélte körülbelül mit szeretne. Így működik ez általában, de nem most. Teltek a hetek, aztán a hónapok, terv nélkül.... Tovább »

Mi más, mint egy takaró?

Ha akarnám sem tudnám letagadni, hogy én úgy vagyok a takarókkal, mint az a bizonyos madár a csokikkal…. Lehet kicsi vagy nagy, fiús vagy lányos, nekem mindegy – mindet szeretem varrni. A kaleidoszkóp minta az egyik kedvencem, rengeteg lehetőség van a színezésében. Nem utolsó sorban a Sizzix 660182 számú kését használva az alkatrészek igen egyszerűen… Tovább »

Legyen vidám, színes, nyuszis…

 Van egy álmom, amikor egy hatalmas térben bóklászom szebbnél szebb anyagok közt, ahol nyáron is vehetek jegesen csillogó karácsonyi anyagot, és ősszel sem képed el senki, ha nyuszit szeretnék látni a textileken. Ja és nem egy-két fajtát, hanem sokat egy témában…. Mindjárt bele is vágok a közepébe…. persze, hogy nem kaptam olyan nyuszis anyagot, amit… Tovább »

Autós is lepkés is…

A legutóbbi fogcsikorgatós fejtörésem egy fiús lepkés takaró okán volt. Azt meg hogyan??? Sikították a fejemben… Volt más pár lepkés kalandom, de fiús-lepkés még nem. Na most akkor ezen is túl vagyok, megmutatom…. Lepkésekről a következő linkeken olvashatsz 🙂 http://tvzs.cafeblog.hu/2014/08/20/ropke-lepke-szall/ http://tvzs.cafeblog.hu/2015/09/18/kek-lepkes-babavaro-ajandek/ http://tvzs.cafeblog.hu/2014/04/28/a-kis-lepkes/ http://tvzs.cafeblog.hu/2014/08/24/van-egyszerubb-lepke-is/ Az anyag, amivel meg szerettem volna fiúsítani a témát, az adott volt-… Tovább »

Tízezer öltés, avagy az első csillagos takaróm

Nagyon régen vágytam már egy ilyen munkára…. Sokáig nem mertem belevágni, aztán amikor megtettem teli voltam kétségekkel. A színekkel, a mintával, a tűzéssel kapcsolatban… Vagyis mindennel. Kicsit féltem is, mi lesz ha mégsem úgy sikerül, ahogy szeretném? Nem mintha újdonság lenne, minden munkám előtt, ugyanígy hezitálok. Előtte és közben is folyton ez a para… Annyiban más… Tovább »

Egy júliusi szeretet – takaró története

Amióta beleszerettem a foltvarrásba, a családban szinte mindenkinek  készítettem ezt-azt. Ahogy ballagtak a gyerekek, kitaláltam, mindegyik kap egy “szeretet takarót” Ezt a szabályt az unokahúgaimra is kiterjesztettem. Jól jön ha az ember messzire vetődik a családjától, vagy a felnőtt élet viszontagságai közt, néha vágyik a gyerekkor biztonságának illúziójára. Már mindenki kapott….  Ha kíváncsi vagy, a… Tovább »

Sámuel takarója

Egy régebbi munkám fiús változatát kellett elkészítenem, hisz a testvérharc legegyszerűbb kikerülése, a közel egyforma dolgok ajándékozása. http://tvzs.cafeblog.hu/2014/01/15/jazmin-baba-takaroja/   Igyekeztem valami élénk, fiús színvilágot kialakítani, a tűzést csak a széleken sűrítettem, hogy megmaradjon a takaró magassága. Természetesen  árokban a közepe is megkapta a rögzítést, de így teljesen “paplanos” lett a látvány.   Mami és papi ezen… Tovább »

Ági néninek szeretettel…

Régen elhatároztam, hogy elkészítem ezt a takarót, hálából pár napos vendéglátásért cserébe. Az egész család örömére lettünk meghívva, gyerekekkel, csatolmányokkal együtt Zalakarosra. Gyönyörű pár nap volt, úgyhogy kigondoltam, cserébe az örök élményért, én is előrukkolok egy olyan ajándékkal, ami remélhetőleg hasonló örömet okoz. Kapóra jött a karácsonyi hajtás utáni csendes nyugalom, és végre nekiláthattam. A kékfestő fehérrel… Tovább »

Gréta takarója

Ezt a takarót nagyon gyorsan kellett elkészíteni, mert későn született meg a gondolat, ami hozzám vezette a megrendelőjét 🙂 Ebben a munkában legfőképp ez volt a kihívás. Mivel az idő sürgetett, a mintának egyszerűnek kellett lennie, ilyen esetben az anyagválasztáson áll, vagy bukik a munka sikere. Aki “foltol” tudja milyen sokáig tart összeválogatni az anyagokat úgy, hogy… Tovább »

Elkészültem a macskás takaróval…

Megint letudtam egy fontos feladatot. Miközben a köröket futottam a macskám körül, azon gondolkodtam, mikor is mondja azt az ember, hogy elkészült valamivel. Ezt is nézhetjük különböző szempontok szerint. Nyilván akkor vagyunk készen, amikor a tárgyat oda tudjuk adni annak, akinek szántuk, hisz az utolsó öltést is elvarrtuk rajta.   Én akkor szoktam azt mondani kész,… Tovább »

Így készül egy takaró – Tűzések

Megint haladtam akkorát, hogy érdemes megnéznetek, ha kíváncsiak vagytok rá. Kicsit megcsúsztam, úgy terveztem az ünnepig elkészülök, de hát Zsuzsi tervez, az élet módosít… Nem baj, már tényleg nem sok van hátra, pár nap és ez a takaró is mosva, illatosítva egy nagy szatyorban fogja várni sorsa beteljesülését. Úgy terveztem, hogy a központi motívumot körbe fogom… Tovább »

Így készül egy takaró – összeállítás, tűzés

  A hétvégén nem  túl sokat tettem hozzá a takaróhoz, függönyt varrtam, mert a nagynéném új házba költözött, munkaruhát javítottam, mert elfogyott belőle az anyag, na meg előre főztem, hogy hét közben haladhassak 🙂 Ott hagytam félbe a mesét, hogy kivágtam a ragasztófátyolból is a macsek alkatrészeit, hogy legyen mit felvasalni a hátára, miután kitépkedtem… Tovább »

Quillow – takaró a párnában

  Amikor szép az idő , az ember szívesen tölti a szabadidejét kirándulással, piknikezéssel. Jó szolgálatot tehet ilyenkor egy pléd, vagy takaró, amire letelepedhetünk. Mutatok egy apró trükköt, aminek segítségével egyszerűen hordozhatóvá tehetjük a kedvenc takarónkat. Nem nagy dolog, zsebet kell varrni a munkadarab hátuljára, amibe aztán, akkurátusan behajtogatható lesz a használaton kívüli takaró, és attól a… Tovább »

Így készül egy takaró – minta elhelyezése, ragasztás

Rövid helyzetjelentés következik, megmutatom hol tartok most. Először is erősen megkönnyebbültem, mert a virágos anyagból -annak ellenére hogy azt gondoltam nem lesz elég- még maradt is. Igen, ki volt számolva miből mennyi kell, de ez az anyag utólag került a csapatba a polcról, akkora amekkora, nincs repeta. Szóval… lehet ezzel fogom szélezni is 😀 Jó ez nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!