Tűvarázslat

Kék fehér csodák…

  Nagyon szeretem ezt a két színt együtt, hűvösen távolságtartó, elegáns. A Pinterest- en nézelődve láttam sokan alkalmazzák, mások is szeretik. Hoztam pár képet, hogy láthassa az is, aki nem szokott arrafelé nézelődni.  🙂    Attól, hogy a kék alapvetően a fiúk színeként van számon tartva, abszolút jól érzi magát lányos közegben is.    Persze nem csak… Tovább »

Válassz egy pávát magadnak!

  A páva a természet egyik gyönyörű alkotása, nem hiszem, hogy van olyan ember aki ne csodálná meg irizáló színvilágban pompázó tollazatát, fejedelmien kecses termetét.   Rengeteg alkotót ihletett meg ez a csodás madár, nézegessük meg együtt a képeket, hátha közben megszületik a fejünkben egy mindenkiétől különböző saját pávaságos ötlet 🙂    Amikor ilyen képeket… Tovább »

Tulipánház, maga a mesevilág…

  Mindannyiunkat az álmaink hajtanak előre az úton, bármilyen messze is a cél. Mások megvalósult álmait látva erőt merítünk, felbátorodunk és elhisszük, hogy nincs lehetetlen. Halász Edit útja is hosszú volt, míg egy napon beléphetett abba a galériába, aminek minden apró zugát, már réges-régen megálmodta… Ahogy meséli, minden akkor kezdődött, amikor anyává vált. Pedagógusként addig is… Tovább »

A rongyok mennyországa…

  Ezt az írásomat régen tervezem, mert az ember akit meg szeretnék ajándékozni vele nagyon meghatározó, mondhatni ikonikus alakja a magyar foltvarrásnak, és én rengeteget tanulok Tőle.  Fantasztikus munkáit nézegetve sokat megtudhatunk a színezésről, a tervezésről, az igényes, pontos munkáról, és az elhivatottságról.  Szabó Panni kompozícióit látva rájövünk hogy lehetetlen nincs, és a rongyok mennyországába az ő kezein át vezet az út…. Tovább »

A Zsolnay-negyed

A saját munkáimon kívül ezentúl azok a munkák is megtalálhatóak lesznek ezen a felületen, amelyek valamiért közel állnak hozzám. A “Mesterségek” címszó alatt a kedvenceimről fogok írni. Elsőként Szabó Anna  Zsolnay negyed című, aprólékos gonddal elkészített munkáját nézegessük meg közelebbről… Anna szívügyének tekinti a magyar foltvarrás magas szintűre emelését, világhírűvé tételét. Szinte minden munkájában megjelenik valami, ami szeretett városára,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!