Tűvarázslat

Utolsó pillanatos varrós ajándékok…

Biztosan veletek is előfordult már, hogy elégedetten hátradőltetek, hisz minden ajándék elkészült… Aztán csörgött a telefon és kiderült, valaki elfelejtett valamit, valaki vendéget hoz magával a karácsonyi vacsira, esetleg téged hívtak meg váratlanul valahová. Ilyen esetekre nem árt, ha van ez embernek pár könnyen, gyorsan elkészíthető, látványos ötlete.      Egy textildísznek mindenki örül. Érdemes dekorfilcet használni… Tovább »

A karácsonyfa ruhája…

Ha valaki kicsit is tud varrni, akár kézzel, akár géppel karácsonyig még elkészíthet egy ilyen takarót,  hogy a fa tetőtől talpig ünneplőben díszíthesse a lakást. A válogatásban vannak egyszerűbbek és munkásabbak egyaránt, remélem mindenki megtalálja azt ami elindítja a bogarat…   A fodros elkészítése sem túl bonyolult, de érdemes a széleket eldolgozni, hogy jövőre is használhassuk. A… Tovább »

Karácsonyi futó készítése hullámos szegéllyel

Régen írtam már, nálunk mostanában mindig történik valami, ami kizökkent, másfelé terel. Nincs ebben semmi különleges, vagy rossz, csak egyszerűen idáig már nem jutok el. Most hoztam egy időszerű témát – pár segédlettel- ha esetleg megtetszik bárki elkészíthesse magának, esetleg ajándékba tű-analfabéta ismerőseinek… Semmi bonyolult nem lesz a készítésben, egyszerűen pontosan és odafigyeléssel kell szabni… Tovább »

Az angyalra várva…

Emlékszem gyerekkoromban úgy érzékeltem, hogy a december 24-i délután legalább háromszor hosszabb, mint bármelyik másik. Az idő mintha ólomlábakon, egy helyben járna, valahogy az óra ketyegése is lelassul ezen a napon. Igyekeztünk egész nap jól viselkedni, szót fogadni, nehogy az utolsó pillanatban rontsuk el. A szobánkat is rendbe raktuk, nem úgy mint máskor, hanem igaziból, rendesen. Megfürödve… Tovább »

Plüssmacit a karácsonyfa alá…

Vannak dolgok, amiket bármikor ajándékozhatunk, és mindig mindenki örül neki. Szerintem a maci ilyen. Van csinos és kajla, vehetjük boltban, de el is készíthetjük akár… Mondjuk karácsonyfadíszből is. Esetleg egy megözvegyült kesztyűből.   Fel lehet lógatni a baba ágy fölé és készíthetünk egy maroknyi brumi családot is. Újrahasznosíthatjuk a kedvenc farmert… Esetleg felnőttmeglepit készíthetünk a gyerekkori maci  lenyomatából…. Tovább »

Varrott karácsonyi üdvözlet…

Gyerekkoromban ez idő tájt, szinte minden nap jött egy képeslap valahonnan, egyik szebb volt, mint a másik, megelőlegezték a közelgő ünnep hangulatát. Manapság a legtöbben ezt is virtuálisan intézzük el, aminek leginkább csak azok örülnek, akiknek nem kell ezt a hatalmas mennyiséget kézbesíteni. Mi, többiek elveszítettünk a hiányukkal valamit… Szerintem érdemes  megmenteni ezt a kedves szokást. Kicsit körülnéztem… Tovább »

Az a mesebeli házikó…

Évekig építkeztünk, alig vártuk, hogy beköltözhessünk.. És eljött az a tél amikor a karácsonyra, már az új házban készültünk. Álmodoztunk, tervezgettük hogy tegyük minél szebbé az ünnepet. Kitaláltuk a gyerekekkel, hogy sütünk mézeskalácsot… Először csak a szokványos formákra gondoltunk, megdíszítve ezzel-azzal…. aztán eszembe jutott a mesebeli mézeskalács házikó, és már nem volt megállás… Persze, hogy elmesélték a barátoknak… persze,… Tovább »

Hogy ajándékozzunk pénzt stílusosan?

Tapasztalatból tudom, hogy van olyan, amikor a megajándékozott a pénznek örülne leginkább, hiába  van rengeteg bomba ötletünk, ő jobban tudja ezer helyét is a bankóknak, amit neki szánunk… Most biztosan sokan azt gondoljátok, borítékot karácsonyra? Én találtam jó pár ötletet arra, hogy ne kelljen borítékba tenni, látszódjon a törődés, és legyen egy kis meglepetés is,amikor átadjuk……. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!