Tűvarázslat

Megmutassam, mim van?

Amikor az első foltos munkámat készítettem, volt egy szabóollóm és egy iskolai vonalzóm- az ágytakaró így is elkészült. Bár volt kínlódás időnként, hiszen a hatalmas ollóval ugyan lehet több réteget vágni egyszerre, csak nem nagyon érdemes, mivel elcsúsznak az anyagok  egymáson, így bár egyszerre születnek a darabok, de véletlenül sem teljesen sikerültek egyformára – pedig ez egy fontos kritérium lett… Tovább »

Képeslap a varrógép mellől

Rég jártam erre, de nyomós okom volt rá, vagyis varrós… Gondoltam életjelet küldök, innen a rongykupac alól – hogy tudjátok minden rendben velem. Most hogy az őrült meleg elment, már a pulzusom sem 54 nyugalmi állapotban, úgyhogy bizton állíthatom – még élek. Ez a blogon mostanában nem annyira látszik, pedig annyi de annyi mesélni valóm van, vagyis lenne.  Csupa titkos projektben vagyok nyakig,… Tovább »

Miért jó kézzel varrni?

Miért…Jó? Kérdezheti joggal az, aki még soha nem varrt meg semmit kézzel. Egyszerű hasonlattal élve, nem mindegy hogy egy hegyet megmászol, vagy autóban ülve suhansz végig a szerpentinen, majd kiszállsz, körülnézel és gyorsan nyomsz egy selfit, hogy mindenki láthassa hová jutottál. Büszke lehetsz a teljesítményedre? Persze, ha a több kilométernyi távolságot, izzadva, fájós lábbal esetleg szélben,… Tovább »

Vallatószék 12 – Ápolónő

Sokan vagyunk, sokfélék a Cafeblog VIP-es csapatában. Összetartozunk, de nem ismerjük egymást, az utcán valószínűleg simán elsétálnánk egymás mellett, akár azzal a társunkkal is, akivel  előző nap közösen szerkesztettük a Facebook-os oldalt.  Ezen akart változtatni az aki kitalálta, hogy válasszunk párt magunknak, kérdezzük ki, írjuk meg egy posztban, így próbáljuk megismerni  és megismertetni egymást, ki-ki a saját olvasótáborát… Tovább »

Gombolda…

Tudható, hogy a foltmániások többségében fellelhető egy, a hörcsögökkel közös tulajdonság, ami mértéktelen gyűjtögetésre ösztönöz. Akármilyen óvatos is az ember, előbb utóbb rengeteg apróság gyűlik össze “egyszer jó lesz valamire” jeligével. Így van ez a gombokkal is. Mert ugye veszünk mert szép, lecseréljük, mert egyet elhagytunk a blúzról, így ami megmarad eltesszük. Nyilván nem lesz… Tovább »

Rojtok, bojtok,mindenütt…

 Ha azt mondom rojt, te azt mondod szőnyeg, ha azt mondom bojt, te azt gondolod sapka. A következő képeken láthatod, hogy ez a két dolog, ami az eszedbe jutott, csak a jéghegy csúcsa.. Garantálom, mire az összes képet megnézegeted, te is ezer helyét fogod ismerni rojtnak és bojtnak. Van pár perced? Gyere velem nézzük meg… Tovább »

Praktikus is , csinos is, na mi az?

Amikor az ember dolgozik, szereti megvédeni a ruháját, a munka közben szerezhető foltoktól, sérülésektől. Esetleg jól jöhet egy kötény… Ne lapozz tovább, nagyon izgi darabokat is hoztam, biztosra veszem, hogy beleszeretsz az egyikbe 🙂 Ez fazon a legegyszerűbb, viselheti bárki, ha nem akarod túlgondolni a feladatot, akkor ez lesz a nyerő. Ugyanaz egy aprócska díszítéssel, nagy… Tovább »

Rendrakáshoz készíts tároló dobozokat textilből!

Csinos és egyszerűen elkészíthető tárolókat is bevethetünk, amikor rendet akarunk rakni magunk körül. Nagy előnyük, hogy igen egyszerű az elkészítésük, vagyis kevés munkával, látványos eredményeket érhetünk el. Az ilyen kiegészítők könnyen illeszthetőek stílusban és színvilágban a környezethez, amiben el akarjuk helyezni őket.   Előnyük még, az általuk elnyelt apróságok mennyisége is 🙂   Gyerekszobába különösen hasznos,… Tovább »

A varrógép új ruhája…

Lassan kezdődik a nagy tavaszi varrógépes vonulás, amikor a foltvarrók, hol erre, hol meg arra vonulnak tömegesen, ezt meg azt megtanulni. Az ilyen események során az ember lánya kipakolja a varrószobáját, vagy szekrényét -kinek mije van- és beszuszakolja az autó csomagtartójába, vagy a buszba ami a helyszínre röpíti. Ilyenkor is, meg a hétköznapokban is jól jön,… Tovább »

Te milyen ágyneműt szeretnél?

  Életünk nagy részét ágyban töltjük, érdemes a számunkra legkényelmesebb körülményeket megteremtenünk ott is. Nyilvánvalóan más és más az ízlésünk ezen a téren is, nézzük hát meg együtt, milyen szempontokat érdemes figyelembe vennünk, amikor ágyneműt választunk magunknak. Először is tudnunk kell, hogy milyen méretű a takaró és a párnák, amiket használunk. Rengeteg fajta van forgalomban, érdemes egy szabócentivel… Tovább »

Pohárjelölőd van már?

Melyik is az én poharam? Szerintem nincs olyan vendégség, ahol ne hangozna el ez a kérdés, akár többször is. Mit tesz ilyenkor a vendéglátó, gyorsan kerít egy másikat, és úgy gondolja a probléma meg is van oldva.  Na persze, ha ez ilyen egyszerű lenne. Amint a pohár kiürül, már senki nem szorongatja tovább, leteszi valahová és… Tovább »

Porcelánfényű karácsonyfadíszek…

Sokszor panaszkodunk arról, hogy rohan a világ, meg hogy nincs becsülete a szép, míves dolgoknak. Többek közt ezért is írom ezt a blogot, hogy megmutassam, mennyi gyönyörűséget alkothatunk magunk és mások örömére. Ezek a díszek annyira elvarázsoltak, hogy muszáj megosszam veletek.    Élénk tüzes színek, selymes, fémes fényű felület az egyszerű, sütiformával kiszúrt levegőn száradó gyurmából. Számtalan… Tovább »

Antik varrógépek…

Mondtam már, hogy szeretem a régi tárgyakat? Lehet, hogy így konkrétan nem, de a gyűszűk és a varródobozok után, azért sejteni lehet szerintem… Vagy azért készítették ezeket a gépeket ilyen gyönyörűségesre a régi mesterek, hogy a leendő tulajdonosaik majd szívesen dolgozzanak velük, vagy azért mert szerették a munkájukat és szerették a szépet. A mi szempontunkból… Tovább »

Egy gyönyörű női szerszám…

Bármilyen munkát végzünk is, szerszám nélkül igen nehezen boldogul az ember…  Mit is várhatunk el a munka eszközétől? Bárkitől kérdezhetném, válaszként ugyanazokat kapnám. Legyen kézreálló, praktikus, könnyen használható, megbízható, tartós stb…. Szerintetek lenne olyan a válaszok közt, hogy gyönyörű? Pedig vannak olyan eszközök, amik minden előbbiekben felsorolt kritériumnak megfelelnek és még gyönyörűek is. Persze, hogy  nőknek készültek, látott… Tovább »

Ha ettől nem kaptok kedvet….

Jártatok már úgy, hogy egy laza sasszé alkalmával beleállt a tű a lábatokba? Aki igen, az most felszisszent, akivel még ilyen nem fordult elő, az biztos nem is szokott varrni, vagy neki már van egy gyönyörűséges varródoboza. Egyik ámulatból estem a másikba, az alábbi képek láttán. Nézzétek már meg Ti is, kár lenne kihagyni….    Ezekben… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!