Tűvarázslat

Azok a csodálatos bogarak

Nincs olyan téma, amit ne használnának ki az ügyes kezűek arra, hogy fantáziájukat szabadon engedve csodát alkothassanak belőle. Nekem ma a bogarak jutottak az eszembe, miután málnaszedés közben erősen megküzdöttem néhány fajtával. Rákerestem a Pinterest-en és találtam is pár gyönyörűséget. A technika vegyes, mindenki találhat köztük kedvére valót. Nézzük meg együtt, találjuk meg a saját… Tovább »

Kicsi is, szép is, hasznos is – na mi az? / A tűtartó /

Nyáron sokan nem tudnak, vagy akarnak nagyobb munkába kezdeni, hisz ott van a kert, ami leköti az energiákat, vagy jönnek az unokák és velük megy el az idő. Olyan apróságokat kerestem most, amik beleférnek egy esős, vagy túlságosan meleg délutánba, esetleg az unokák kedvét is meghozza a varrás megtanulásához. Mert varrni meg kell tanulni, legalább… Tovább »

Szalag csodák…

Mindenféle kézimunka érdekel, bármibe bele tudok szeretni.  Sokszor elgondolkodtam már azon, miért vagyok ilyen csapodár, rá is jöttem  én a kézimunkát szeretem szőröstül, bőröstül, úgy ahogy van. Legyen szó bármiről. Minél aprólékosabb, annál jobban tudom szeretni. A mai kirándulást a szalaghímzés gyönyörűségei közé szerveztem, akit érdekel, álljon be a sorba nézelődjünk együtt. A pipacs szárának finom törékenységét, a… Tovább »

Csipkések…

  Sok vita zajlott már erről… illik, vagy nem nem illik a csipke a foltmunkához? Szerintem mindent ki kell próbálni, hogy látva tapasztalhassunk, ne csak gondolatban foglalkozzunk vele.    Sokan készítenek ajándékba ilyesmiket, nekem határozottan tetszik a csipke használata, az is igaz nem mindegy milyen stílusú az anyag, amihez kiegészítőként felhasználjuk. Párnákon is sűrűn feltűnnek… Tovább »

Komámasszony, hol az olló?

Minden háztartásban van. Sokszor, sokan keresik, aztán beérik a tiéddel, aminek te nem nagyon örülsz. Na, mi az? Ismerős a kép, amikor valamelyik kedves családtag a te legjobb ollóddal elmélyülten vagdos, valami hirtelen be sem azonosítható anyagot? És az, amikor leülsz a kézimunkádhoz, majd nyúlsz az ollód hűlt helyéhez? Persze, amikor kérdezed ki látta, mindenki csak fejét… Tovább »

Hímezgető

Kislánykoromban sok időt töltöttem a nagymamámnál, ez még akkor volt, amikor a gyerekek dinótojással fociztak…. Lányom szokta így behatárolni pontosan az időt… Szóval, akkoriban esténként a papa felolvasott nekünk, a mama pedig szebbnél szebb dolgokat kanyarított a sok színes fonalával… Én csak néztem, néztem… később az iskolában kézimunka órán is többnyire csak néztem a többiekét, ahogy kiállították óra… Tovább »

Rojtok, bojtok,mindenütt…

 Ha azt mondom rojt, te azt mondod szőnyeg, ha azt mondom bojt, te azt gondolod sapka. A következő képeken láthatod, hogy ez a két dolog, ami az eszedbe jutott, csak a jéghegy csúcsa.. Garantálom, mire az összes képet megnézegeted, te is ezer helyét fogod ismerni rojtnak és bojtnak. Van pár perced? Gyere velem nézzük meg… Tovább »

Ha nincs még edényfogó kesztyűd, most megtalálhatod az igazit!

Bármit tanul az ember, a sikerélmény viszi előre, hajtja újabb és újabb kihívások felé. Így van ez a varrással is. Amíg az ember nem próbálja, el sem hiszi mikre képes. Érdemes kisebb darabokkal kezdeni, mert azok hamar elkészülnek, nem állítanak leküzdhetetlennek tűnő problémákat elénk, de sok fajta technikát, díszítési módot kipróbálhatunk készítésük közben. A tanulási folyamat… Tovább »

Próbáltál már filccel dolgozni?

 Ez az anyag rengeteg színben kapható, még mintásat is gyártanak belőle, nem foszlik, könnyen megmunkálható akár varrógéppel, akár egyszerűen tűvel, cérnával, kézzel. Csuda helyes, látványos dolgokat lehet készíteni belőle, legyen szó bármiről. Nézegessük meg együtt a képeket amiket találtam, aztán próbáljátok ki, hátha beleszerettek.   Mobil toknak vagy egyéb kütyü tárolására is tökéletesen alkalmas, hisz puha… Tovább »

Szebbnél szebb hímzőöltések…

Sokszor nézelődöm a neten, szeretek mások munkáiból tanulni, nincs is annál jobb, amikor az ember addig néz valamit, amíg meg nem születik benne a vágy, hogy kipróbálja.  Így jártam én is, láttam egy hímzést, amihez apró kis rongymaradékokat használt fel a készítője, azokat hímezte körbe különböző öltésekkel. Tudjátok, ha már valamiben egy picurka rongyi van… Tovább »

Válassz egy pávát magadnak!

  A páva a természet egyik gyönyörű alkotása, nem hiszem, hogy van olyan ember aki ne csodálná meg irizáló színvilágban pompázó tollazatát, fejedelmien kecses termetét.   Rengeteg alkotót ihletett meg ez a csodás madár, nézegessük meg együtt a képeket, hátha közben megszületik a fejünkben egy mindenkiétől különböző saját pávaságos ötlet 🙂    Amikor ilyen képeket… Tovább »

A szerencsehozó apróság…

Ha azért eszünk lencsét, hogy sok pénzünk legyen a jövő évben, akkor ebéd után nyugodtan nekiállhatunk gyöngyözni pár csiniséget, hogy biztos legyen az a boszorkányos pénzbevonzás… Kezdem az egyszerűbbekkel, aztán bedurvulunk, ígérem 🙂   Az első képen láthatod a hogyant, a másodikon egy jópofa gyakorlódarabot. Nincs kifogás, gyöngy mindenkinek van otthon, ha másképp nem, felfűzve… Szedd szét, alakítsd… Tovább »

Varrott karácsonyi üdvözlet…

Gyerekkoromban ez idő tájt, szinte minden nap jött egy képeslap valahonnan, egyik szebb volt, mint a másik, megelőlegezték a közelgő ünnep hangulatát. Manapság a legtöbben ezt is virtuálisan intézzük el, aminek leginkább csak azok örülnek, akiknek nem kell ezt a hatalmas mennyiséget kézbesíteni. Mi, többiek elveszítettünk a hiányukkal valamit… Szerintem érdemes  megmenteni ezt a kedves szokást. Kicsit körülnéztem… Tovább »

A cipzár másik élete…

Ez egy olyan kellék, amit mindenki ismer és használ nap mint nap születésétől kezdve, igaz nem abban a formában, amiben a következő képeken látható lesz.     Tudom, vannak akiknek az ékszerekről más fogalmaik vannak…. de azért ezt elismerhetjük, hogy mutatós karkötőket álmodott valaki… Cipzár rózsa, mint kitűző…   A szív is kedvelt motívum …   A kreatív… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!