Tűvarázslat

Babaszett zsiráfokkal

Mostanában a munkám miatt, nehezebben készülnek a takarók. Próbálom én nyújtani a napot, de sehogysem sikerül a 24 órát 30-ra bővíteni.  Pedig…. egy varrónőnek alap feladatai közé tartozik, hogy megtoldjon bármit, ami szűknek bizonyul. Maradjunk annyiban, hogy próbálkozom  továbbra is lelkesen, az időm kiterjesztésével. Az alábbi kis takaró elkészítéséhez is megkaptam az instrukciókat, ahogy máskor is időben,… Tovább »

Virágtündérek vigyázzák Léna álmát….

Már nagyon régen tudtam, hogy jönni fog és mégsem tudtam elkészíteni a takaróját addigra, mire megérkezett…. Megbeszéltük Zsófi lányommal a színkódot, a zászlócskás motívumokat amit elképzelt, de nekem semmi épkézláb gondolat nem jutott az eszembe. Az anyagokat, időben kiválasztottuk, a leendő anyuka elmesélte körülbelül mit szeretne. Így működik ez általában, de nem most. Teltek a hetek, aztán a hónapok, terv nélkül.... Tovább »

Intéztem egy kis hóesést

Már karácsony előtt, ezen a kis születés-takarón törtem  fejem apróra, de hiába.Valahogy sehogy sem akart összeállni a kép. A kérés tartalmazott három hegyet, ami három testvér összetartozását jelzi, Kanadát mint lakhelyet, és egy macit. Gyúrtam, gyúrtam, de folyton szétporladtak a gondolatok. Mígnem… Elkezdtek szállingózni a hírek, hogy jön a nagy hóesés, meg a kemény hideg…. Aztán… Tovább »

Kékvilág…

Ez egy újabb szeretet-takaró, ami egy kisfiúcskának készült kék- fehérben,  fiús babásan. Elképzeltem, ahogy békésen, jóllakottan  szuszog a takaró ölelésében, biztonságban, hasfájás nélkül. Fontos dolgok ezek egy babának… A hátuljába is került egy csík foltokból.  Amit az ember mosolyogva, boldogan készít,az telítve van érzelemmel, viszi magával a tárgy és átadja annak, aki használja. Legalábbis én… Tovább »

Két egyformát készíteni, nekem büntetés…

Érettségi után, egy ruhagyárban voltam tanuló, ahol a lényeg abban van, hogy sok-sok egyformaságot kell készíteni. Még csak nem is az elejétől a végéig kell varrni egy-egy darabot, hanem részfeladatokat, de azokat százával. Nagyon utáltam, de szerencsére engem valamiért szeretett a szalagvezető, így megkegyelmezett nekem. A feladatom az lett, hogy a mások által elrontott, kétpaszpólos belső zsebeket kellett… Tovább »

Kedvencei a meleg ősz színek…

Vannak olyan anyukák is, akik várandósságuk idején sem lágyulnak el a vattacukor árnyalatú babaholmik láttán, maradnak régi kedvenceiknél- az ősz gyönyörű meleg színeinél. Szeretem a kihívásokat -mert lássuk be azért a babatakarók többsége mégis a cukker színvilágból épül fel- úgyhogy erre a kívánságra is találtam megoldást. Mindig is izgatták a fantáziámat a Hawaii-technikával készült quiltek,… Tovább »

Csipkerózsika álom…

Van, hogy az ember beleszeret egy blokkba és nem tud, meg nem is akar szabadulni tőle. Így vagyok én a kaleidoszkóp blokkal. Kimeríthetetlennek tűnnek a benne rejlő lehetőségek. Színezhetjük így, meg úgy, mindig más és más lesz a végeredmény. A következő születés-ajándék egy aprócska hölgyé lesz, aki már a mama pocakjában is hercegnős takaróra vágyik…. Tovább »

Pasztellkék Totomi világgá megy…

Azt szoktam mondani, rengeteg takaró gyűrődik a fejemben, csak ki kell engednem őket. Be kell vallanom, van hogy bedugul a közlekedés, és hiába gyűrődik a fejemben, a születés folyamata megakad, egy helyben járós kínlódás van.  Lehet az arcos kiszólás, lehet a fejfájás volt az oka, de valahogy nem jöttek a gondolatok. Pedig megbeszéltük, hogy fiús, pasztell színvilág, olasz-magyar… Tovább »

Kék lepkés babaváró ajándék…

 A pillangó a szabadság és a megfoghatatlanság jelképe.Valahogy időről időre rálibbennek a lepkék a munkáimra és én boldogan varrok újra és újra lepkéset. Akinek ez a meglepi készült szintén közel állnak a lepkék a lelkéhez, különösen a kékeket szereti. Nagyon nehezemre esett kitalálni, hogy milyen legyen – gondolhatjátok 🙂 Egyetlen pici problémám volt csupán, hogy… Tovább »

Vitorlás bébi-quilt

Egy nagy munka kellős közepén jött a kérés – baba születik, a kollégák egy pici takaróval szeretnék megajándékozni az érkezőt… Baba nem várhat, nem is szokott 🙂 mini takaró projekt beékelve a nagy munkába. A témaválasztáshoz van  pici segítség is, a szülők szeretnek vitorlázni. Ha pedig ez így van, a baba is szeretni fog, tehát a… Tovább »

Lehet békás is ?

A kis hercegnők nőnek, nődögélnek, majd egyszer csak kistestvért szeretnének, aki jön is nemsokára. Idén a fiúk vannak soron, fiús színvilágú takarókat varrtam mostanában. Ezt a békásat megmutatom- mert lehet- van rá engedélyem. Amikor a kérés elhangzott, hogy legyen békás, azonnal forogni kezdtek a kerekek, hogy milyen brekkancs legyen a főszereplő. Azt hittem bonyolult lesz,… Tovább »

Bébipasi taki

      Régóta igazságtalannak érzem már, hogy ha baba takaró, akkor rózsaszín, tehát csajos. Most aztán végre kaptam magam, összeválogattam pár finom pasztell színt és belevágtam, szó szerint. Úgyis régen varrtam már takarót ( tényleg, a terítők, meg egyéb apróság nem ér fel a takaróval )   Hogy miért pont a takarók…. Talán mert… Tovább »

Hullámos szélű babatakaró

  Minden foltvarrónál gyűlik az ufo, ami a mi köreinkben olyan blokkokat jelöl, amik kimaradtak valahonnan. Mivel azokban is benne van az anyag, a munka nekik is jár a törődés .   Nem tesz jót az ember lelkének, ha a fiókot sokáig nyomatja ilyen árva gyerekekkel. Időnként kell belőlük is alkotni ezt – azt, hogy… Tovább »

Ugyanaz és mégis más…

Hannácska rózsaszín világa után, tanulmányként született ez a takaró.     Ki akartam próbálni egy másik színállásban ugyanazt. Először csak csupa kéket válogattam, alapnak is és az utólag applikált virágoknak is, de unalmasnak találtam, így került bele a piros…Szerintem összekapta tőle magát a kompozíció elég erősen. A virágok is többen lettek rajta, felvarrásukhoz pedig nem… Tovább »

Lia bébi takarója

Miközben egy takarót készítek, folyamatosan arra a személyre gondolok, aki majd használni fogja.Mire a megrendelés hozzám eljut, általában tudható a születendő baba neme, a színek kiválasztásában ez sokat segít.Munka közben igyekszem csupa pozitív “üzenetet” belevarrni, hiszen az ember a fele életét alvással tölti,így nagy hasznára válhat, ha örömtakaróba burkolózva tölti ezt a fél életet. Különösen… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!