Tűvarázslat

Utolsó pillanatos varrós ajándékok…

Biztosan veletek is előfordult már, hogy elégedetten hátradőltetek, hisz minden ajándék elkészült… Aztán csörgött a telefon és kiderült, valaki elfelejtett valamit, valaki vendéget hoz magával a karácsonyi vacsira, esetleg téged hívtak meg váratlanul valahová. Ilyen esetekre nem árt, ha van ez embernek pár könnyen, gyorsan elkészíthető, látványos ötlete.      Egy textildísznek mindenki örül. Érdemes dekorfilcet használni… Tovább »

Varródoboz berendezve…

Nagyobbik lányom kért meg, hogy varrjak valami csinos kis “tyüntyi-müntyit” mert barátnője férjhez megy, szeretné meglepni néhány rongyos aprósággal. Nem ez lesz a fő ajándék, inkább csomagolásként funkcionál majd -a minden ifjú párnak leghasznosíthatóbb- papíralapú meglepetést  szeretnék ebben elrejteni. Jó, de milyen legyen az a tyüntyi-müntyi ? Valami varrós cucc, olyan Boris – volt a minden apró részletre kiterjedő… Tovább »

Quillow – takaró a párnában

  Amikor szép az idő , az ember szívesen tölti a szabadidejét kirándulással, piknikezéssel. Jó szolgálatot tehet ilyenkor egy pléd, vagy takaró, amire letelepedhetünk. Mutatok egy apró trükköt, aminek segítségével egyszerűen hordozhatóvá tehetjük a kedvenc takarónkat. Nem nagy dolog, zsebet kell varrni a munkadarab hátuljára, amibe aztán, akkurátusan behajtogatható lesz a használaton kívüli takaró, és attól a… Tovább »

Fanni ballagós takarója

Jó ideje már, hogy könnyű a dolgom ha ajándékozásra kerül sor a családban, nem kell sokat gondolkodnom, mindenki örül, ha varrok neki valamit. Ebben az évben két ballagás is lesz a családban, ballagásra pedig személyre szóló takaró jár. Az egyik, amit a kisebbik lányomnak varrok, már elkészült, most mesélek róla kicsit. A szabáshoz a Sizzix –… Tovább »

Textiltál és asztali futó készítése lépésről lépésre

Ma egy egyszerű szettet fogunk elkészíteni, finom pasztell színvilágú anyagokat választottam hozzá. Nem foltvarrás, kezdők is nyugodtan belevághatnak. Ha valaki tud egyenesen varrni a varrógépével, akkor egyáltalán nem fog nehézséget okozni az elkészítése. Az anyagok kiválasztásánál vegyük figyelembe a környezet színvilágát, ahová majd kerül a kis szettünk. Aki most varr először az mindenképpen természetes anyagból… Tovább »

Rendrakáshoz készíts tároló dobozokat textilből!

Csinos és egyszerűen elkészíthető tárolókat is bevethetünk, amikor rendet akarunk rakni magunk körül. Nagy előnyük, hogy igen egyszerű az elkészítésük, vagyis kevés munkával, látványos eredményeket érhetünk el. Az ilyen kiegészítők könnyen illeszthetőek stílusban és színvilágban a környezethez, amiben el akarjuk helyezni őket.   Előnyük még, az általuk elnyelt apróságok mennyisége is 🙂   Gyerekszobába különösen hasznos,… Tovább »

Ha nincs még edényfogó kesztyűd, most megtalálhatod az igazit!

Bármit tanul az ember, a sikerélmény viszi előre, hajtja újabb és újabb kihívások felé. Így van ez a varrással is. Amíg az ember nem próbálja, el sem hiszi mikre képes. Érdemes kisebb darabokkal kezdeni, mert azok hamar elkészülnek, nem állítanak leküzdhetetlennek tűnő problémákat elénk, de sok fajta technikát, díszítési módot kipróbálhatunk készítésük közben. A tanulási folyamat… Tovább »

Macskás neszi

Néha előfordul, hogy beleszeretek valamibe és megtartom…. helyesbítek, hiszen mindbe beleszeretek, csak mire elkészül, elvékonyodik az a szál, ami összeköt vele és elengedem… Ez most hozzám nőtt… Pedig valakinek készült, így Ő kapott mást, mert ez gyökeret vert… A macskával egy tetkós oldalon jöttünk össze, azt hogy miként keveredtem oda, ne kérdezzétek… Egyszer csak ott… Tovább »

Porcelánfényű karácsonyfadíszek…

Sokszor panaszkodunk arról, hogy rohan a világ, meg hogy nincs becsülete a szép, míves dolgoknak. Többek közt ezért is írom ezt a blogot, hogy megmutassam, mennyi gyönyörűséget alkothatunk magunk és mások örömére. Ezek a díszek annyira elvarázsoltak, hogy muszáj megosszam veletek.    Élénk tüzes színek, selymes, fémes fényű felület az egyszerű, sütiformával kiszúrt levegőn száradó gyurmából. Számtalan… Tovább »

Polli ajándéka

  Ennek az ajándéknak a firka-fa volt a lényege. Aki ezt kapta egy hasonló firka – fába szeretett bele, és ettől kezdve szeretett volna Ő is egyet. Na ilyen kívánságok teljesítésére jó többek közt a karácsony.   A lényeg a párna volt, a takaró már csak a teljesség kedvéért készült hozzá, a hovatartozás végett kapta… Tovább »

Plüssmacit a karácsonyfa alá…

Vannak dolgok, amiket bármikor ajándékozhatunk, és mindig mindenki örül neki. Szerintem a maci ilyen. Van csinos és kajla, vehetjük boltban, de el is készíthetjük akár… Mondjuk karácsonyfadíszből is. Esetleg egy megözvegyült kesztyűből.   Fel lehet lógatni a baba ágy fölé és készíthetünk egy maroknyi brumi családot is. Újrahasznosíthatjuk a kedvenc farmert… Esetleg felnőttmeglepit készíthetünk a gyerekkori maci  lenyomatából…. Tovább »

Szülinapi csomagolás

Ez a tablet-tok több okból is a kedvenc munkáim közé tartozik. A színvilága, a technika, amivel díszítettem és legelsősorban a személy, akié lett. Munka közben mindig arra a valakire gondolok, akié lesz, amin épp dolgozom. Elképzelem amikor megkapja, nézegeti és örül. Hiszek abban, hogy ami örömet okoz a készítőnek, az pozitív energiákat hordoz és közvetít. Miközben… Tovább »

Karácsonyfadíszek textilből…

Lassan eljön a nap, és díszítjük a fát. Elővesszük a dobozokból a díszeket, megnézegetjük, hogy viselték a hosszú pihenőt és felmerül a nagy kérdés… Olyan legyen, mint tavaly? Aki úgy dönt hogy változtatna, annak ajánlom a következő képeket. Lehet vásárolni is ilyen, vagy hasonló díszeket, de… Meg is varrhatjátok akár… ha nem most, akkor jövőre…. Tovább »

Varrott karácsonyi üdvözlet…

Gyerekkoromban ez idő tájt, szinte minden nap jött egy képeslap valahonnan, egyik szebb volt, mint a másik, megelőlegezték a közelgő ünnep hangulatát. Manapság a legtöbben ezt is virtuálisan intézzük el, aminek leginkább csak azok örülnek, akiknek nem kell ezt a hatalmas mennyiséget kézbesíteni. Mi, többiek elveszítettünk a hiányukkal valamit… Szerintem érdemes  megmenteni ezt a kedves szokást. Kicsit körülnéztem… Tovább »

Építsünk babaházat!

Sosem voltam babázós kislány, igazából nem is nagyon szerettem semmi igazán lányos játékot, egészen addig amíg a húgom akkorára nem nőtt, hogy elkezdték érdekelni a babák….    Én a babaházakat szerettem mindig is…  Nem játszani benne, meg baba reggelit adni a babagyereknek, hanem elkészíteni. Attól a pillanattól kezdve, hogy hazacuccoltam a kisboltból a hatalmas kartondobozt/hogy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!