Tűvarázslat

Virágtündérek vigyázzák Léna álmát….

 

tvzs98

Már nagyon régen tudtam, hogy jönni fog és mégsem tudtam elkészíteni a takaróját addigra, mire megérkezett….

Megbeszéltük Zsófi lányommal a színkódot, a zászlócskás motívumokat amit elképzelt, de nekem semmi épkézláb gondolat nem jutott az eszembe. Az anyagokat, időben kiválasztottuk, a leendő anyuka elmesélte körülbelül mit szeretne. Így működik ez általában, de nem most. Teltek a hetek, aztán a hónapok, terv nélkül.

Persze akivel csak beszélgettünk az első unoka érkezéséről, mindenkinek teljesen egyértelműen az első kérdései közt szerepelt…

– Takarója van már?

Én meg pironkodva szabadkoztam, a folytonos koránkelésre, rohanásra hivatkozva, miközben pontosan tudtam, ha lenne ötletem, mindez pont nem lenne érdekes…. Na nem baj, még időben szabadságra megyek, gondoltam – majd akkor…

Magamban azért kezdtem aggódni, hová tűntek a fejemből a gondolatok? Hogyan lehet hogy mindenkire rá tudok kapcsolódni, kitalálni, megtervezni…. Mi lesz így csöpp Léna születés takarójával?

Próbálkoztam a zászlócskákkal, de nem volt az igazi…. Így került egy régebbi pillangós takarócska a babakelengyébe.

tvzs92

Persze eljutottunk odáig – egy árva, használható gondolat nélkül – amikor megcsörrent éjjel a telefon… szülünk.

Ahogy az lenni szokott, elkezdtek jönni a fotók a piciről. Alszik, mosolyog, fityiszt mutat a világnak…

tvzs91

Villámként csapott bele a fejembe egy pillanat alatt Léna takaró képe, amikor ezt a képet küldték… Innen már egyszerűen és gyorsan ment az egész. Ellentmondást nem tűrően pattant a fejembe egy kis balerina és sok sok virág.

tvzs3

A virágokhoz ragasztófátylat vasaltam az anyagokra, majd nagy segítségemre volt a Sizzix sablon és prés. A balerina tervezésében segített a papa is, ezért ilyen kis finom légies. 

tvzs97

tvzs4

tvzs6

Ebben a munkában nincsenek blokkok, csak az applikáció és a tűzés. Igyekeztem minél több mintát használni, hogy változatos struktúrával keljen életre az anyag, legyen miért fogdosni a pici kezeknek. Persze pár pillangó is ráröppent, azok nélkül valahogy nem az igazi…

tvzs8

tvzs7

tvzs1

Semmi nincs véletlenül… abban a pillanatban – amikor megláttam azt a bizonyos képet – elúsztak a kiválasztott anyagok, a zászlók, a színkódból is csak két szín maradt a lila meg a zöld. Frissen, csinosan libbent helyükre Léna-baba személyes közreműködésével : A TAKARÓ

tvzs9

 

Hátlapként megkapta a kincsként őrzött virágtündéres anyagom maradékát, hogy minél többen vigyázzák kicsi kincsünk álmát….

Köszönöm, hogy elolvastad – ha tetszett, oszd meg kérlek 🙂

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Teési-Vass Zsuzsanna says: (előzmény @Zsóka Niki Petró)

  Nagyon köszönöm a jókívánságokat 🙂 <3

 2. Nathalie Garault-Padovan says:

  Magnifique travail. Tous mes voeux de bonheur à ce petit bébé.

 3. hozzászóló2 says:

  Nagyon bájos ez a takaró. Mindig csodáltam azokat, akik ennyire ügyesek … irigylem a kisbabát, hogy ilyen klassz nagyija van.

 4. Zsóka Niki Petró says:

  Csodálatos! A baba is és a takaró is! Legyen az egész családnak nagyon sok öröme a kis Lénában!

 5. Fogel Bányász Kati says:

  Nagyon sok gratulációt küldök elsősorban a kis herceg nőhöz legyen mindig szép álma a gyönyörű szép takaró alatt! A nagyszülők és a szülők számára sok örömöt kívánok!

 6. Jancsurák Jánosné Ágnes says:

  Gratulálok a szép takarókhoz és a legszebbhez a tündéri babához.Jó egészséget a családnak.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!