Tűvarázslat

Mi más, mint egy takaró?

Ha akarnám sem tudnám letagadni, hogy én úgy vagyok a takarókkal, mint az a bizonyos madár a csokikkal…. Lehet kicsi vagy nagy, fiús vagy lányos, nekem mindegy – mindet szeretem varrni.

A kaleidoszkóp minta az egyik kedvencem, rengeteg lehetőség van a színezésében. Nem utolsó sorban a Sizzix 660182 számú kését használva az alkatrészek igen egyszerűen és gyorsan szabhatók is.

Varrás közben nagy segítség az 1/4 inch-es talp, és a gondos vasalás, hogy minden varrásszélesség a helyére kerüljön. A pontosan vasalt blokkokat sokkal egyszerűbb árokban tűzni.

20151124_113326_resized

A legutóbbi mintáját már varrtam, a kis autót ami rákerült már hónapokkal ezelőtt kivágtam, akkor még nem tudtam, hogy eljön majd az a takaró, ahol pont szépen fog mutatni ez a színkombináció.

Az akkoriban készülővel köszönőviszonyt sem ápoltak egymással, ezért került be egy zacskóba az összes apró alkatrész.

20151125_083326_resized

20151125_140240_resized

20151125_161537_resized

Nagyon hiányoltam a sok kék és zöld közül még valami színt, ezért választottam a színátmenetes hímzőszálat az applikáláshoz. Mivel ez a kisautó nagyon magányosan álldigált a nagy fehér terep közepén, került mellé két szalag a kis tulajdonos születési dátumával. 

20151126_170404_resized

Még nem is meséltem Nektek, hogy egy ideje a nagyobb felültekhez egyáltalán nem használok ragasztót, csak biztosítótűt. Arra jöttem rá, hogy a ragasztott felületekből nem lehet kisimogatni tűzés közben, a felület lelapítása okán keletkező anyagtöbbletet. Így születnek aztán, azok az utálatos ráncocskák a munka hátulján.

Vagyis így pont nem, mert az ember a kis kezével mindent ellenőriz és kisimít varrás közben, ha kell újra rögzíti a tűket és egyáltalán nem kell aggódnia  a nehezen javítható felületi hibák miatt. Persze az igazán ideális a fércelés lenne…. 🙂

Ez a rész ugyan nem középen volt, de itt kezdtem a tűzést, innen haladtam tovább. A teljes felületet letűztem árokban, aztán találtam ki, hogy a fehér részeket mindenütt kukacolom, így szebben domborodnak majd a színes minták.

20151127_113034_resized

A szélén kicsit újítottam, ilyet még nem csináltam eddig. Mióta nekem is van hőre illanós tollam, egyre többször rajzolom előre, hogy mit akarok látni tűzés után az anyagon.

20151130_103405_resized

Még egy kis apró trükköcskét vetettem be a szegéskor, szinte adta magát a tűzés mintája okán. Nézzétek csak!

20151128_075404_resized

A képen a lecsapott csücsök látható, ami miatt ugyan többször kell fordulni, de én szeretek eltérni a megszokottól.

Mint minden munkámnál, ennél is volt egy pont, amikor teljesen elbizonytalanodtam vele kapcsolatban. Ilyenkor már nem “látom” olyannak, mint ahogy a fejemben megszületett. Rossz kedvem lesz tőle, elszomorodom, hozzám szólni sem nagyon érdemes.

Megfigyeltem, hogy ez az ócska állapot akkor szűnik meg, amikor elkezdem a tűzést. Na onnantól kezdve, hogy elkezd a lapos anyag- mélységet és magasságot kapni a tűzés folyamán- azonnal elillan az ideiglenes bizonytalanságom, megint jó barátságba kerülök az aktuális szerelmemmel.

Ha tetszett amit olvastál, örömet szereznél egy megosztással.

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Lászlóné Bakacs says:

    szeretnék tagg leni


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!