Tűvarázslat

Két egyformát készíteni, nekem büntetés…

Érettségi után, egy ruhagyárban voltam tanuló, ahol a lényeg abban van, hogy sok-sok egyformaságot kell készíteni. Még csak nem is az elejétől a végéig kell varrni egy-egy darabot, hanem részfeladatokat, de azokat százával.

Nagyon utáltam, de szerencsére engem valamiért szeretett a szalagvezető, így megkegyelmezett nekem. A feladatom az lett, hogy a mások által elrontott, kétpaszpólos belső zsebeket kellett szétszednem és kijavítanom. Bélésselyemmel dolgozni nem egyszerű, a bontott darabokat újravarrni különösen kellemes tevékenység, de esküszöm élveztem.

Inkább azt csináltam, mint sok egyformát.Volt olyan munkatársam, aki arról próbált meggyőzni, hogy csúnya kitolás áldozata vagyok, én nem annak vettem 🙂

Ezt a történetet azért írtam le, hogy szemléltessem mennyire nem szeretem, ha egyformákat kell készítenem.

Még az a szerencse, hogy foltvarráskor nem bonyolult pár részlet megváltoztatásával, egy két anyag kicserélésével elkészíteni ugyanazt, kicsit másként. A hangulat, a színvilág ugyanaz, de az apró részletek megkülönböztetik egymástól a két munkát, így aztán újra bele tudok szeretni, és ez a lényeg …

Na ennyi mese után fogadjátok szeretettel a következő lepkéset 🙂

Persze lehet kézzel is , de ha van egy jó kis vágósablon, úgy azért egyszerűbb. 

WP_005336

Mivel a sablon csak a felső szárnyat vágja olyan filigránra, ahogy nekem tetszik, ezért kénytelen voltam kicsit belepiszkálni kisollóval is.

A kis lepkék kivágása után, a maradékból készültek a kontúrlepkék.

WP_005344

Amikor már mindenki a helyén, elkészültek a keret részei is, már csak össze kell állítani az alkatrészeket és jöhet a tűzés. A pillék alatt dupla bélés van, hogy kimozduljanak az alapból. Mivel megkapták a maguk kis körberajzolását, ezért pont az látszik, amit látni szerettem volna.

WP_005354

WP_005350

WP_005355

WP_005358

WP_005361

Ti hogy vagytok ezzel az egyforma-varrással? Ti is addig trükköztök, míg kicsit más lesz, vagy fegyelmezettebbek vagytok, mint én és simán megy az ikresítés?

Ha van kedved válaszolhatsz, és ha tetszett amit olvastál, örömet szereznél egy megosztással .

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!