Tűvarázslat

Liebster díjat kaptam

Internetes kalandozásaim közben már akkor feltűntek ezek a kis színes plecsnik a blogokon, amikor még eszembe sem jutott, hogy én is írni fogok egyszer. Fel is merült bennem a kérdés, hogy ez vajon hogy működik?

Képkivágás

Hozza a mikulás, vagy generálja egy titkos program? Esetleg bizonyos számú nézettség után automatikusan megjelenik a blognak otthont adó szerver jóvoltából? Nem vagyok szőke, csak vannak dolgok, amikhez nem értek, és így próbálom megválaszolni a saját kérdéseimet…

 Most, hogy én is kaptam egy ilyen díjat Gyáfrás Zsuzsitól a Zsuzsi finomságai blog szerzőjétől, már pontosan tudom erre a régi kérdésre a választ. Bloggerek adják egymásnak, szeretetük és megbecsülésük jeléül.

Persze nem csak fény meg csillogás jár ezzel a díjjal  🙂  hanem egy pár feladat is- úgyhogy kicsi hezitálás után- nekiálltam és megtettem, ami tőlem telik.

Először is kell írnom magamról 10 dolgot, ami eddig nem derült ki rólam. Uram-isten, idáig titkolhattam most meg teregetek… 🙂

 1. A domináns kezem a jobb, de nagyon sok dolgot teljesen fordítva csinálok, mint a balkezesek. Írni is tudok a ballik kezemmel.
 2. Általános iskolában sosem tartoztam az ügyesek közé sem rajzórán, sem technika órán.
 3. Nekem mindig, minden azonnal kell- várni nem szeretek, sőt…
 4. Ennek ellenére órákig tudok szöszmötölni bármivel türelmesen, ha annak értelmét látom.
 5. Messziről kiszimatolom az ” agymosást” és nem hagyom magam.
 6. Szeretem a pszichológiát, úgy gondolom sokkal többet kellene foglalkozniuk az embereknek a saját és mások lelkével.
 7. Nagyon nehezen tűröm, ha valaki az alázást választja módszeréül, ha valamit el akar érni másoknál. Ha ezt szülő, vagy pedagógus teszi, azt kimondottan rühellem.
 8. Hiszem, hogy semmi nem véletlen történik, a dolgok összefüggnek egymással, hiszek a vonzás törvényében.
 9. Az emberek valamilyen oknál fogva nagyon gyorsan megnyílnak nekem.
 10. A szeretet a legfontosabb az életemben.

Most jön a 10 kérdés, amit Zsuzsi tett fel nekem.

 1. Melyik az az étel, amit bármikor meg tudnál enni?   – Gyümölcsök, zöldségek és magok válogatás nélkül, bármikor bármilyen. Nem vagyok vega, de inkább zöldség, mint hús.
 2. Melyik a kedvenc évszakod és miért?   – A tavasz és az ősz, mindkettő a színei és az illatai miatt, no meg azért mert a szélsőségeket nem szeretem időjárásban sem.
 3. Hova születtél volna legszívesebben, azaz hol szeretnél élni egész életedben?   – Ahová én vágyódom, ott nincs irigység, gonoszság és politikusok, de van kék tenger, fehér homok, szikrázó napsütés, lágy szellő, béke és szeretet. 
 4. Milyen indíttatásból kezdtél bele a blogírásba?  – Egyszerűen felkeltem egy reggel, és kitaláltam, hogy összegyűjtöm egy helyre azokat a dolgokat, amik érdekelnek engem, és azokat a dolgokat amiket készítek, hátha másnak is tetszenek.
 5. Ki a példaképed?   – Na ez az a dolog, ami nekem sosem volt. Sosem akartam olyan lenni mint más, sosem tudtam rajongani se együttesért, se híres emberért. 
 6. Mi az, amit soha, de soha nem tennél meg életed során?  – Ez megint egy olyan kérdés, amire nem találom magamban a választ. Bizonyos helyzetekben, működnek bizonyos gátak, de nem tudhatom melyik helyzet mit hoz ki belőlem. Igyekszem nem megtenni olyan dolgokat, amiket később megbánok, sajnos van hogy nem sikerül, de törekszem rá…
 7. Mivel telne a napod, ha kapnál 24 órát, amit csak magadra fordíthatnál?   – Kikapcsolnám a telefonom, és bevetném magam egy patchwork kiállításra, ahol tátanám a szám naphosszat, álldogálnék egy-egy munka előtt órákig és elvesznék az apró részletekben. Beszívnám a rongyok illatát és feltölteném magam inspirációval 🙂
 8. Mi jut eszedbe elsőként a napsütésről?   -Szépek a fények, gyönyörű képeket lehet készíteni a rongyaimról 🙂
 9. Mit csinálsz mikor nem a blogodat írod, mi a foglalkozásod?   – Amikor nem a blogomat írom, akkor azokat a tárgyakat készítem, amikről írok a blogomban. Elvetemülten megszállott rongyász vagyok 🙂
 10. Melyik kérdés tetszett a legjobban?   – A tizedik 🙂 Mert erre a legegyszerűbb a válasz  <3

Az én választottam nogyogyasznapló.cafeblog.hu mert nagyon jónak tartom, hogy ebben a telitabu világban, közérthetően és kedves közvetlen stílusban teszi hétköznapivá azokat a tudnivalókat, amit minden nőnek tudnia kellene.

Kérdéseim is vannak…

 1. Mikor jöttél rá, hogy nőgyógyász szeretnél lenni?
 2. Hogy vezeted le a stresszt, ami a szakmádból fakadóan ér?
 3. Mennyire fontos Neked az “én-idő” ?
 4. Milyen szakmát választanál, ha egyszer eleged lenne a mostaniból?
 5. Miért van kevés női nőgyógyász szerinted?
 6. Mit akarsz elérni a blogoddal?
 7. Mire vagy a legbüszkébb?
 8. Miből tudod, hogy jó úton jársz?
 9. Szerinted létezik az egyenjogúság?
 10. Hogy érzed, van őrangyalod?

 Ennyi volt a feladat, igyekeztem nagyon komolyan venni 🙂

Köszönöm a díjat és a lehetőséget, hogy részt vehettem ebben a játékban. Ha tetszett amit olvastál, esetleg megoszthatnád 🙂

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Teési-Vass Zsuzsanna says: (előzmény @nagynercs@gmail.com)

  Köszönöm, hogy rendszeresen olvasol, jól esik nagyon 🙂 A szőkézés csak vicc volt, lehet nem a jobbak közül való, és itt jelzem hogy semmi bajom a szőkékkel. Eredetileg, őszülés előtt én is az voltam. Igaz a sötétebbik fajtából 🙂
  Szeretettel:Zsuzsa

 2. nagynercs@gmail.com says:

  Nagyon szeretem és várom az írásaidat, gratulálok az elismeréshez. De: ez a szőkézés nem illik hozzád.
  Főleg egy ennyire hangsúlyosan szinezett haj viselése mellett.

 3. Teési-Vass Zsuzsanna says: (előzmény @Zsuzsi)

  Igyekeztem nagyon, ha már megleptél 🙂

 4. Zsuzsi says:

  Köszönöm szépen, nagyon jó kis válaszokat adtál 🙂 Zsuzsi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!