Tűvarázslat

Keményítő helyett ragasztót fújtam…

ragasztó

Egy tanulság rögtön az elején: arcoskodni bűn és a Főni kiosztja hamar az érte járót…

Tegnap egy barátnőmmel beszélgettem, van problémája bőven, mégsem sír vagy panaszkodik. De ez a meleg kikészítette, ez már neki is sok. Én nagy nyeglén előadtam, hogy nálunk tök jó hűvös a szoba, csak ott engedek be levegőt ahol hűs jön be, sötétítek bla-bla-bla.

Visszavehettem volna az arc-ból, már tudom 🙂

Nem azonnal jött a lecke- Főni tisztában van a gyenge pontjaimmal- akkor küldte a tockost, és oda, ahol és amikor a leghatásosabb és maradandó élményt nyújt…

Szóval, ha akkora lenne a hajam, mint a képen látható hölgynek, így állt volna egy pillanatra biztosan.

Esténként a hexikéimet varrom, három négy virág összejön, kis lépésekben, de haladok velük. Szóval este varrok párat, aztán reggel az első dolgom, hogy keményítővel megvasalgassam őket, mielőtt a gyűjtődobozba kerülnek. Ilyenkor szeretgetem, számolgatom, kirakom így meg úgy…

Ma reggel is összeszedtem a tegnapi termést, bevittem a varrósba, hogy jöhessen a fújás és a vasalás.

Jött is. Vasaló bekapcs, virág kiterít szépen sorban, agy kikapcs, spray felkap, gondosan befúj-  kicsit sem furcsállja, hogy fekete a doboz nem pedig világoskék.

 Az agyam épp azt játszotta, mint a számítógép szokta. Tölt, tölt, tölt…..

Amikor végre Főni elengedte a frissítés gombját, belesikított a hajnalba a felismerés: ügyesen képen fújtam több órányi munkámat ragasztóval.

Na, még mindig jó hűvös van-e édes lányom?- kérdezik fentről.

Hol? Itt? Nem, forr az agyam, mindjárt megüt a guta. Hogy lehettem ilyen…. na jó ezt nem írom le. Legyen elég annyi, hogy ezt mástól nem tűrném el.

Igen, értem én a figyelmeztetést, vettem az adást. Bocs, Főni -nézek az égre.

Valószínű, nem haragszik nagyon, mert küldi is azonnal a megoldást. Fogtam gyorsan egy sütőpapírt, amivel vasalni szoktam és ráterítettem a ragasztós felületre, majd szárazom rávasaltam.

Úúúúhhhhh. A biztonság kedvéért még egy vasalós rongyival is megismételtem, a virágok felületéről maradéktalanul lejött az egész, amit ráfújtam, cseppet sem ragad. Jöhet a keményítő 🙂

Nem azért írtam le, mert bárkiről is feltételezném esetleg, hogy szándékosan ilyet tesz, de mint a példa mutatja, bármi megtörténhet.

Na meg aztán, hátha előre ledolgozom ezzel a bejegyzéssel a következő bűnömet 🙂

Ha tetszett amit olvastál, örömet szereznél egy megosztással.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!