Tűvarázslat

Most éppen a nagymama a kedvenc

Napközben két takarón is dolgozom, az egyiket már letűztem, a másikat összeállítottam a színvilág szinte ugyanaz, két kisfiúra gondolok varrás közben mostanában.

tvzs7

 

tvzs4

Ez a munka. Esténként meg jön a szórakozás…

Régen, amikor megláttam egy hatszögekből készült munkát meg voltam győződve arról, hogy én olyat… soha!

Aztán mégiscsak kipróbáltam, mert a kíváncsiság azért hajtott. A két inch-es méret könnyedén varrható géppel is, azt hittem itt vége is lesz a kalandnak.Ha még nem olvastad, itt megtalálod: http://tvzs.cafeblog.hu/2015/05/23/hatszogek-varrasa-varrogeppel-lepesrol-lepesre/

http://tvzs.cafeblog.hu/2015/01/11/a-hexagon-es-a-mehecske/

De a foltvarró az egy konok fajta, hiszen biztos nem állna neki a sok apró fecniből egy nagyot varrni, ha nem az lenne….

Így aztán esténként a roppant izgalmas tévézést mostanság az egy inches hatszögek kötik le. A legunalmasabb részt, a sablonok kivágását elvégzi hamar a Sizzix-kés, aztán már csak be kell vonogatni őket anyaggal.

Persze láttam már videót erről, meg olvastam is róla, de a trükkökre a hibák forrására csak akkor jön rá az ember, ha nekiáll és kitapossa magának az utat. Akkor én most taposok…

tvzs3

tvzs6

De a kisördög sem aludt közben, mert folyton azzal piszkált, vajon meg lehet- e varrni géppel ezt az apróságot?

Megpróbáltam azt is, kivágtam egy halom hexit és nekiugrottam. Ha az ember nagyon figyel rá és számolja az egy oldalra jutó öltéseket, akkor simán megy ez is. Jó az is igaz, sokat segít a speciális 1/4 inches talp is, ami a helyes úton tart. Van a talp szélén egy terelőlemez, így  biztosan egyformák lesznek azok a távolságok, amik nem különbözhetnek egymástól. 

tvzs1

tvzs2

tvzs

Nekem mindkét módszer bejön, de láttam olyat is amit ragasztani kell vetexre és úgy kivágni, meg olyat is, amikor a fércelést váltják ki ragasztással.Előbb-utóbb biztos azokat is kipróbálom, de ez a tévézőst is szeretem.

Nehogy már semmit csináljak, mikor minden perc számít 🙂

Ha tetszett amit olvastál, örömet szereznél egy megosztással.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!