Tűvarázslat

Saját kezűleg a készítőtől… Handmade by the creator…

Van olyan, hogy valaki nem szeret, vagy nem tud hímezni, de szívesen megjelenítené a munkáin, hogy nem tucatárú, hanem kézzel készült, egyedi darab. Léteznek persze szövött címkék, de ezeket nagyobb tételben kell megrendelni, ezért nem feltétlenül ez a jó megoldás mindenki számára.

There are people, who don’t like or can not embroider, but they would like to show on their products that they are unique, a real handmade piece of art. There are naturally woven labels, but you should order a lot from them, so they are not perfect solution for everyone.

Van megoldás, a mi kis hatalmas problémánkra is természetesen, úgy hívják szilikon nyomda. Régóta szemeztem vele, hiszen egyszerű és éppen megfelel a célnak. Ha szeretnénk egyedivé tenni, a lenyomatot az is megoldható, hisz rajtunk múlik egyedül, hogy beérjük a szimpla szöveggel, vagy kicsit egyedivé tesszük. Persze az általam bemutatott változaton kívül számos másikat is találsz, ha a szöveg alján lévő színes meghatározásokra kattintasz.

There is a solution for our real big problem, called silicone letterpress. I always wanted to try it, because it is simple, and the best solution in this situation. If you want to make your work unique, it is your choice that you decorate it with a simple text or you make it more unique. You can find a lot of version from this, if you click on the texts below.

sizzi

Nagyon egyszerű a munka vele, hiszen a teljesen átlátszó, víztiszta szilikon alapanyagú nyomdákat egy szilikon-tömbre lehet rögzíteni, mivel “öntapadós” a háta. A tömbön -amit különböző, az éppen használt nyomdához illeszkedő méretben lehet kapni- jelöléseket helyeztek el, hogy könnyen tudjuk pozicionálni a rajtuk elhelyezett szöveget vagy ábrát.

The work is so easy with it, as you can fix transparent and clear silicone-based letterpress on a silicone block, as it is adhesive. On the block you can find signs to help you by positioning the text or image – they fit to the actual size of the letterpress you use.

sizzi1

A nyomdázáshoz speciális textilfestéket, vagy alkoholos tintapárnát kell használni, ezek különböző színben kaphatóak. Nekem a meggypiros a gyengém 🙂

For the printing you should use special textile paint or alcoholic inkpad, they can be bought in different colours. My favourite one is the cherry red.

A textilt érdemes puha alapra fektetni, amikor a nyomdát használjuk /elegendő egy réteg dekor-filc lapot alá tenni/így lesz szép a feliratunk.

You should lay it on a soft base when we use the letterpress ( it is enough to use a layer of decoration felt), this technique makes our text beautiful.

Everything that I have written about can be found if you click the texts below.

 

Ha tetszett, amit olvastál örömet szereznél egy megosztással 🙂

Fordítás:GbZ

 

If you liked this post, share it!

Translation: GbZ

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!