Tűvarázslat

Könyvajánló foltvarróknak

Jön a meleg nyár, aki teheti összepakol és nyaralni megy. Mindenki boldog, csak a rongymániás retteg. Mitől is? Fél az elvonási tünetektől, hisz bevallottan függő.

Hiába próbálkozik a csomagtartóba csempészni a gumimatracok és pecabotok közé a varrógépét, a szemfüles családtagok valamelyike rendre kiszavazza a nyaralás kellékei közül.

Nekem van egy jó ötletem, mit pakoljatok be a varrógép helyett. Nagy előnye, hogy az egész felszerelés eldugható egy közepes kézitáskába, ahová normál esetben rajtunk kívül senkinek nincs szabad bejárása 🙂

angol

A könyv amit ajánlok jó szívvel mindenkinek, az Jessica Alexandrakis : Patchwork otthon és útközben címen jelent meg. Rengeteg képet, tanácsot találtok benne az angol papírra varrásos technikával kapcsolatban.

Na ez az a technika, amit úton útfélen lehet varrni, kihasználva a strandolás vízmentes idejét, vagy a családi csendes pihenőt. Két hetes nyaralás alatt pár folt csak összejön, és megtapasztalható a kézi varrás gyönyörűsége is.

Nem csak takaróban lehet gondolkodni- aztán fel is adni, mert ahhoz rengeteg darab kell- ezzel a módszerrel megdíszíthetők a táskák, alátétek is. Egy-két tenyérnyi csíkkal, ügyesen elhelyezett foltokkal a nagyobb méretű, egyszínű munkákat is meg lehet bolondítani.

angol1

Én is összeállítottam a magam kis mobil varrókészletét, ajánlom Nektek is szeretettel! 🙂

angol2

angol3

Tudjátok, sok kicsi sokra megy. Előbb, utóbb…. Legalább egy tűpárnányit próbálj ki te is!

tűpárna

https://www.pinterest.com/pin/416160821789029525/

Ha tetszett amit olvastál, örömet szereznél egy megosztással.

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Terézia Erdősné Józsa says:

    Szeretném megvásárolni ezt a könyvet! Hol lehet?

  2. Teési-Vass Zsuzsanna says: (előzmény @Mártonné Mohácsi)

    Én is találkozom szinte monden foltos könyvben hibával.Gondolom a nyomda ördöge lehet a hibás 🙂

  3. Mártonné Mohácsi says:

    Nekem meg van ez a könyv és varrtam is belőle egy tűpárnát,de az eredeti sablon rosszul van méretezve. Érdemes ellenőrizni a többi méretét is. Most éppen kölcsön van a könyv nem tudom az oldalszámot megadni.Egyébként valóban jó könyv.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!