Tűvarázslat

Crazy…

Van aki azt mondja rá, hogy túl tömény, van aki szerint egyenesen giccs-kategóriába tartoznak azok a munkák, amik ezzel a technikával készültek. A képek láttán, amiket hoztam azonban egy biztos, készítésükben igen nagy örömüket lelik azok, akik rászánják magukat , és mi akik megcsodálhatjuk a végeredményt….

blog95  blog96blog94

Ami a nagy előnye, hogy minden maradékot elnyel. A rongyzsák, a gyöngyös doboz, a szalagos , gombos fiókok tartalmát mind-mind felhasználjuk, hímző tudományunkat is bevethetjük. Nincs olyan őrült ötlet, ami ne lenne megvalósítható.

Egy tűpárnán érdemes elkezdeni, mert az okoz a leghamarabb örömet, bár ez a kis szív alakú apróság is csinoska…

A hamar kifejezés, mint látható nem feltétlen jelenti azt, hogy gyorsan el is készülünk, inkább csak  arra utaltam, hogy előbb okozza azt amit, mint egy ugyanígy elkészített takaró. 🙂

blog99 blog991blog8

Lehet túlzónak is titulálni ezt a stílust, de az biztos, hogy a sokféle módszer, amivel díszítik szerteágazó technikai ismeret igényel.

blog6 blog4 blog1

Ezekkel a képekkel, rögtön alá is támasztanám az előbbi állításomat. Simán bevállalom én is a címadó jelzőt, nekem bizony ezek is tetszenek, mint minden ami aprólékos, szerelem varrós…

blog91

Ez csak egy ” foltja “az egésznek, és mennyi mindent elmesél arról, aki varrta….

blog92  blog992

A négy évszakot jeleníti meg hangulatában ez a négy mütyürke, és a szemüvegtokot is megmunkálták rendesen.

blog blog7

Na és ezek? Valamelyik csak meghozta a kedvetek? Nézzétek, csak a párna bal alsó csücskében azt a kis helyes madárfészket, vagy a drezdai szirmokon repdeső pillangókat!

blog2

blog98

Alul és felül olyan képek vannak, amik önmagukban, díszítés nélkül is igen sok munkaórát igényelnek. Gondoljátok csak el, hogy amikor egy átlagos kézimunkázó éppen megkönnyebbülve, az elkészített munka jóleső érzését nyugtázva, sóhajt egyet és elteszi a varródobozát, a crazy-s nekiáll, és legalább ugyanannyit – ha nem többet dolgozik még – hogy a felület minden egyes négyzetcentijét felcicomázza.

 blog9 blog93

Van akinek nagyon megjött a kedve?

blog5

Rá ne ülj, nem arra való….

Megcsodál, esetleg amikor senki nem látja, finoman megérint, magába szívja a hangulatot és megihletve elrohan varrni…. Legalább egy tűpárnát. 🙂

A képeket és a készítők weboldalait az alábbi linken találjátok.

https://www.pinterest.com/search/pins/?q=crazy%20quilts

Ha tetszett amit olvastál, örömet szereznél egy megosztással.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Györgyné Huszár says:

    Nekem nagyon tetszik a crazi. Nem mindig kell annyira kihímezni, akkor viselhető a táska is pl. színházba, esküvőre, tehát alkalomra.

  2. Teési-Vass Zsuzsanna says:

    Örülök :)Remáljük még a nap is lesüt ránk egy kicsit…. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!