Tűvarázslat

Készíts babádnak mosható pelenkanadrágot!

 Amikor az én gyerekeim voltak picik, még nem voltak ilyen szuper pelusok, textilpelenkával és pelenkabetéttel oldottuk meg a problémát. Éjszakára hatalmas batyut kaptak a popsijukra, ami – ha véletlenül sikerült átaludni az éjszakát – tökéletesen átázott. A pihenés ára a nagymosás 🙂 

Nem gondolom, hogy jól érezték benne magukat, hisz igen hamar szobatiszták lettek. Manapság már olyan szuper nedvszívó pelenkacsodákat lehet kapni, hogy az éjszakai batyu kérdése abszolút megoldást nyert.

De mi lesz így a szobatisztasággal? Van- e összefüggés a zavaró nedvességérzet megszűnése és a manapság egyre többektől hallott szobatisztaságra szoktatás zavaraival?

Mekkora teher egy kisgyermekes családnak a havi eldobható pelusadag beszerzése?

tvzs

Van egy nagyszerű megoldás, amivel a napközbeni, sűrűbb pelenkacserét lehet megoldani. Különösen abban az időszakban lehet vele rengeteget spórolni, amikor  a pelenka ugyan több órán át képes lenne gyűjteni a nedvességet- mi mégis kicseréljük akár óránként is – a szilárd rakomány okán.

Ez a nagyszerű, spórolós és környezettudatos megoldás a mosható pelenkanadrág, ami akár több gyereket is kiszolgálhat egymás után.

tvzs2 tvzs4 

A többsoros műanyag patent biztosítja, hogy a pelus együtt nőhessen a babával. Mivel ezeket kizárólag pamutból kell készíteni ezért nem is allergizál. A betétekhez érdemes  nagy nedvszívó képességű, bambusz-pamut textilt használni több rétegben összetűzve.

Nagyon helyesek és praktikusak ezek a színes holmik. Nem bonyolult az elkészítésük sem, megkockáztatom, hogy még egy olcsóbb varrógép beszerzésével együtt is jóval kisebb lesz  a pelus számla.

Utánanéztem a neten, összegyűjtöttem az összes tudnivalót, nektek csak rá kell kattanni 🙂

tvzs3

Azt már csak zárójelben teszem hozzá, hogy a spórolás és a minél hamarabbi szobatisztaságra való szoktatás mellett van még egy fontos dolog, sokkal kisebb lesz az a lassan lebomló szeméthegy, amit termelünk.

tvzs1

Az első link megtanít a szabásminta megrajzolására.

tvzs1

 http://spoolsawaitin.blogspot.hu/2008/10/making-diaper-pattern-tutorial.html

Erre a linkre kattintva a fázisfotók találhatóak, amik az elkészítésben segítenek.

http://trivium-pursuit.blogspot.hu/search/label/cloth%20diapers

Megkerestem nektek, hol lehet patentot rendelni.

http://csincsin.hu/Patent-gomb-muanyag-16 

A mosásról készített egy anyuka képes beszámolót.

http://www.bowerpowerblog.com/2011/04/doodie-duty/

A felhasznált képeket és még több információt  kereshettek az utolsó linken.

https://www.pinterest.com/search/pins/?q=washable%20diaper 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!