Tűvarázslat

Így készül egy takaró – Tervezés , szabás, pár blokk

Nekiálltam a második ballagós takarónak, napokig vajúdtam vele, éjszakánként felébredtem és turbóra kapcsolt az agyam. Tényleg, rendszeresen kipattant a szemem hajnal két óra körül és agyalás… Már túl vagyok ezen a szakaszon, jelentem megszületett. A fejemben és az asztalomon van az egész, méretezéssel együtt. Akkor most jönnek az unalmas, átalvós éjszakák.

Van egy rossz szokásom, ha valami eszembe jut varrás közben, azt gyorsan leskiccelem az asztalomra. Ne ítéljetek el miatta, nekem is lehet hibám 🙂

Fehér bútorlap, bármikor lepucolhatóak a rajzok. Biztos, ami biztos takarítás előtt azért le szoktam fényképezni őket, sose tudhatom mikor lesz szükség rájuk.

Csak, hogy teljesen képben legyetek, volt nekem egy határozott tervem, az anyagot is összeszedtem hozzá.Tudtam milyen környezetbe kerül majd, ahhoz választottam a színeket. Később jutottam plusz információkhoz, ezeket figyelembe véve kellett módosítanom, vagyis egész mást kitalálnom. Nem azért mert így kérték, hanem mert ilyen vagyok. Az a legritkább eset, hogy az első verzió készül el.

Szóval, legyen modern a környezet miatt, legyen romantikus, hisz a megajándékozott kicsi lelke erősen romantikába hajlik, ja és a cicákat is szereti.. Na ezért nem aludtam…

Hogyan legyen a hófehér, kékkel, zölddel nyakon öntve, romantikusan modern, macskás?

Ha kész lesz, majd eldöntitek, sikerült e megoldanom a problémát-  amit magamnak kreáltam- szokás szerint. Az első verzió egyszerűbb lett volna úgy érzem, de ha az a bogár elindul…

Akkor most megmutatom hol is tartok, aztán megyek dolgozom tovább.

tvzsé

 

Akkor számoljunk csak, a blokk amit varrni akarok 57 részből áll. Nekem öt darab kell belőle, az 285 darab, most újra hálát adok a sorsomnak, hogy hatékony segítségem van. Ez a művelet 20 percembe került, minden darab garantáltan akkora, amekkorának lennie kell. Így azért jóval egyszerűbb az élet 🙂

tvzsé1

 

Egy munkához, illik egyforma vastagságú anyagokat összeválogatni, így az a virágos kizárólag a beleszeretésem okán kapott beszálló kártyát, mivel sajna jóval vékonyabb mint a többi, remélem nem lesz baj vele, majd vigyázok rá nagyon. Ugye, hogy kihagyhatatlan?

tvzsé2

 

A dupla  csillagot megvarrtuk már közösen http://tvzs.cafeblog.hu/2015/02/16/dupla-csillagos-blokk/ ha rákattintasz a linkre megtalálod a részletes leírást.

Nyugodtan kinevethettek, én a blokkokat egyenként varrom, nem szalagban, mert így nem kell bontanom, minden percben tudom hol tartok éppen. Szalagban varrva, teljesen elveszítem a fonalat, rengeteg bontani valót alkotok, és arra most igazán nincs időm.

A különbség annyi, hogy most pontosan beállítottam a gépemen a tűpozíciót, hogy a varrásszélesség  1/4 inch legyen, mert csak  így lesz 30 cm x 30 cm-es egy blokk. És…. megérte a törődést, a blokkok igazítás nélkül lettek teljesen egyformán 30 x 30 cm nagyságúak 🙂 Királyság van, bontani nem kellett egyszer sem!

tvzsé3 

Na akkor ebből most meg van az öt darab, jöhet a következő lépés, a macska.

Ha ide kattintasz, olvashatsz a macska készítéséről.

Ha elkészültem vele, újból jövök és mesélek 🙂

Ha tetszett amit olvastál, örömet szereznél egy megosztással.

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ferencné Kozma says:

    Elismerésem , AKI ilyen szép dolgokat alkot!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!