Tűvarázslat

Fanni ballagós takarója

Jó ideje már, hogy könnyű a dolgom ha ajándékozásra kerül sor a családban, nem kell sokat gondolkodnom, mindenki örül, ha varrok neki valamit.

Ebben az évben két ballagás is lesz a családban, ballagásra pedig személyre szóló takaró jár. Az egyik, amit a kisebbik lányomnak varrok, már elkészült, most mesélek róla kicsit.

A szabáshoz a Sizzix – gépemet használtam, mert a munkának ezt a részét nem annyira szeretem, de így egyszerűen, gyorsan túl lehet  esni rajta.

sizzi8-516x600

Nem is ismételném magam, a szabás folyamatát már leírtam, az alábbi linkre kattintva megtaláljátok.

http://krokifoltklubb.cafeblog.hu/2015/03/14/keretezzunk-be-egy-negyzetet-haromszogekkel/

Én azt a részét szeretem igazán a takarózásnak, amikor a három réteget összedolgozva nekiállhatok tűzni. Az összeállítás is érdekes – főleg bontás közben- de az igazi az, amikor felszerelem a talpat és új testet adok a takarónak.

Miközben körbe-körbe járom a felületet, az jár az eszemben, akinek varrok. Egy csomó emlék jön vissza munka közben, amit együtt éltünk át, volt köztük jó is rossz is. Így aztán gondolatban, ezt a hetet is együtt töltöttük, míg a tűzés készült. Mert bizony egy teljes hétig csak tűztem a munkát.

Levezetésként hagyományosan, apró kézi öltésekkel fejeztem be a szélezést, közben kiszámoltam, hogy a takaró 150 x 200-as, akkor az 7 méter varrás, centinként két öltéssel, az 1400… Aztán hozták a mentősök a zubbonyomat 🙂

tvzs92

tvzs93

Az egyenes tűzéshez a birodalmi lépegetőmet /felső anyagtovábbítós talp/ a szabadhoz a speciális kedvencemet használtam.

Amikor nem talpszélességben kellett haladni, akkor egy műanyag sablon mellett sétálgattam a tűvel, nekem valami oknál fogva nem jön be a távtartós varrás.

tvzs7 

 Igyekeztem valami vidám, könnyed, modern takarót készíteni, hiszen az ember nem a szekrénynek varr, hanem azt szeretné, ha nap mint nap használatban lenne az ajándék.

tvzs91

 

 tvzs8

 Nagyon élvezem, ahogy a tűzés közben lelke lesz a takarónak, élni kezd egy új anyag a gép alatt. Nem tudok betelni vele, sok képet lövök munka közben. Most nagy szerencsém volt, mert szinte végig sütött a nap, a színek is szépen látszanak.

Nem kedvenceim a hegyes sarkok, ezért vagy lekerekítem a takarók széleit, vagy mint most is tettem, lecsapom a négy sarkot, így lesz mindjárt nyolc helyette, sokkal érdekesebb így a látvány.

tvzs9

tvzs1

Az igazi formáját akkor nyeri el, amikor mosás után megszárítom, imádom a rücskeit, egyáltalán nem lesz kemény, merev a sok öltéstől.

tvzs2

Aláírattam Apával is …

tvzs5

Én is, én is  🙂

tvzs4

Ilyenkor már nem vasalom, illatosítva, szatyorba hajtogatva várja az átadást.

tvzs 

Akkor…. jöhet a következő 🙂

Ha tetszett amit olvastál, örömet szereznél egy megosztással.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!