Tűvarázslat

Itt a farsang, áll a bál…

 

Emlékszem még, amikor az én gyerekeim is abban a korban voltak, a jelmezbál közeledtével folyamatosan azon járt az agyam, minek öltözzenek be. Sokba se kerüljön, ütős is legyen, lehetőleg ne sorakozzon belőle még 20 az iskolai felvonuláson. Lehet kölcsönözni is szebbnél szebbeket, hogy egyszerűbb legyen a szülő dolga, nem tart sokáig rábeszélni egyik lányt sem egy habos-babos csodára, ilyenkor sem. 

Én úgy gondolom érdemes kihasználni ezt az eseményt.  Ez is egy közös kaland, lehet tervezgetni, együtt dolgozni valamin, aztán együtt örülni. Persze nem lesz egyszerű, az ötvenedik variáció után már a sarkunkra kell állni. Az is lehet, hogy a tervezési fázisban, még működik az ötlet aztán az éles helyzetben derül ki, hogy mégsem ez volt az igazi.

Sosem felejtem el a fiam egyik ovis farsangját, amikor Törpapának öltözött. Tetőtől talpig elkészítettünk mindent szakálltól gatyáig, még az ing is arra az alkalomra szólt. Boldogan tűrte míg kimázoltuk a pofiját, aztán valahogy elillant a varázslat. Én még olyan szomorú, lefagyott törpét nem láttam egy mesében sem, mint amilyen ő volt. Az óvónéniknek megígérte ugyan, hogy táncolni fog velük, de csak ácsorgott árván a viháncoló tömegben, meg sem moccant. Se a nasi se a konfettiszórás nem vigasztalta meg…. Egyszerűen nem érezte jól magát más bőrében, jobban szeretett Bazsi lenni, mint Törpapa.

Miután kiderült, hogy a lefagyás oka pont a jelmez, már egyszerű volt a megoldás, saját hétköznapi ruhájában visszajött a jókedve is azonnal.

Tegnap említette egyik kedves bloger társam, hogy 5 gyerekével most pont a farsangi frász törögeti, gondoltam segítek neki, keresek pár egyszerűen elkészíthető, mutatós darabot. A legnehezebb rész az egésznek maga az ötlet, a többi már megy magától.

A lányokkal sokkal egyszerűbb, hisz egy új ruha nekik minden esetben megmozgatja a fantáziájukat.

nlc7 nlc8 nlc6

A tütü elkészítése nem túl bonyolult, szélesebb gumiszalagra felkötögetünk tenyérnyi széles dekor-tüll anyagot, minél többet, annál szebben áll majd. A lényeg, hogy a gumi ne szorítsa a balerina pocakját 🙂

nlc9

Ez sem bonyolult, hisz ilyen pamutsapija szinte mindenkinek van, a pipi taréj elkészítése sem nagy dolog. A tollas boa beszerzése bármelyik kínai üzletben megoldható. A sárga harisnya mellé a cipőre filcből készíthetünk egy pipilábacskát is, az ovis bálozó jelmeze már ki is van pipálva.

nlc92 

nlc2

 

A fa fiú és a fa lány az egyiknek korona jár, a másiknak madárfészek.

nlc91 nlc5

Ezek is elkészíthetőek egy délután alatt, bár a lepkeszárnya lehet hogy meglódítja a fantáziánkat és nem fogjuk tudni abbahagyni a díszítést.

nlc3

 

És egy bájos nyuszi a kalapból?

nlc nlc93

A virágok és a fagyi árus sem maradhatnak ki a buliból.

nlc94

 

Nagy ötlet a buborékokat lufiból hajtogatni, nem?

nlc97 nlc1

 

Az eső téma fiú és lány verziója, mindkettő kis költségvetésű.

 nlc96

 

Az ananászra kicsit több időt kell szánni, de nagyon mutatós szerintem.

 

nlc991

Gumicukor lehet bárki, a siker garantált, pláne ha felvonulás közben igazit is szór a nép közé . A kukás zacsit teli pakoljuk partilufival, kell ennél egyszerűbb?

nlc98 nlc99

 

Fiús apukáknak nem hiszem, hogy nagy gondot okozna elkészíteni ezeket.

nlc992 nlc993

 

Az utolsó pillanatos ötlet színes kartonból is elkészíthető.

nlc4

 

Sokszor elég egy ügyes smink is. Minél meghökkentőbb, annál jobb.

Ha tetszett amit olvastál, örömet szereznél egy megosztással 🙂

Képek forrása: Pinterest

 

 

 

 

 

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!