Tűvarázslat

Egyszerű takaró, kevés tűzéssel…

 

Varrtam egy egyszerű ágytakarót, ami alkalmat adott arra, hogy kipróbáljam, hogy mutat egy kevés tűzés, mint díszítőelem a nagy homogén felületen.

Most megmutathatom legalább azt is, hogy birkózom meg én egy ilyen 240 x 260-as csöppséggel.

tvzs1

Ekkora asztalom nincs, úgyhogy kipakoltam az étkezőt és a hátlapot gyorsan le is ragasztottam a földre. Erre jött a vatelin és a fedlap is, természetesen ezeket is leragasztottam festéskor használt maszkolószalaggal. Erre azért van szükség, mert így már könnyen végigjárhatjuk térdelve, guggolva vagy hason csúszva a biztosítótűs rögzítéshez.

Kinek hogy kényelmes 🙂

Készítettem már párat, én még nem találtam meg azt a pózt, amire ráillett volna ez a jelző. A munka másnapján, viszont garantáltan izomlázzal jelzik létezésüket olyan izmaid is, amikről már régen elfelejtkeztél 🙂

tvzs

A steppelés vonalait szárított hegyezett szappannal szoktam jelölni, mert annak a nyomait gőzös vasalással el lehet tüntetni.

A rögzítéshez a szélesebb fajtát érdemes használni, a tűzés jelöléséhez a keskenyebb is elég. A lényeg az, hogy ne a kreppelt fajtát használjuk, mert az anyagából adódóan megnyúlhat, majd felragasztás után összeráncolhatja a felületet. 

A felragasztott csíkok oldalára érdemes kis nyilat rajzolni,hogy az megmutassa, melyik oldalon fog futni a varrás, hiszen  egy ekkora darabon hamar eltévedhet az ember. Ez a ragasztó egyáltalán nem hagy nyomot az anyag felületén, de rávasalni nem szabad.

Kéretik nem kiragadni a szövegkörnyezetből azt, hogy nem szabad vasalni. Csak a ragasztót nem szabad, minden mást a munka folyamán, továbbra is kötelezően elkényeztetünk a vasalással.

tvzs3

 

A vastag, többrétegű munkákhoz  szeretem használni a felső anyagtovábbítós talpat, amit birodalmi lépegetőnek hívok.

 

tvzs2

 

Nem volt a gépemhez tartozékként, de szerencsére meg lehet vásárolni külön is – szerintem érdemes -nagyon megkönnyíti a munkát.

Amikor az összes egyenes vonal a helyére került, akkor jöhetett a “jutifalat” a hálószoba függönyéhez hasonló motívum, amit két egyenes közé helyeztem el. Természetesen készítettem próbatűzést, természetesen élesben kicsit másmilyen lett 🙂

 

tvzs4 tvzs

Sajnos a teljes kép nem készült el, mivel az égiek nemigen kényeztettek el fényviszonyilag.

tvzs1

Az anyag kicsit csúszós, selyem-szerű felülete picit nehezítette az eseményt, de szerencsére volt itthon olyan kesztyűm is , amiről még nem kopott le a csúszásgátló gumiréteg.

Ha tetszett amit olvastál, örömet szereznél egy megosztással 🙂

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!