Tűvarázslat

Csak csíkok?

nlc96

Sokan vannak úgy a foltvarrással, hogy nagyon- nagyon belekezdenének, de fogalmuk sincsen hogy is álljanak neki. Talán azok közé a szerencsések közé tartoznak, akik már rendelkeznek varrógéppel is, esetleg már befigyel a kincsestárban egy két ilyen helyes előre szabott csomagocska is.

Az első örömhír, hogy ezekkel sok gondjuk nem lesz, hiszen már úgy gyönyörű, ahogy van. Ha még veszünk hozzájuk színben passzoló egyszínű vásznat, az már maga a tökély.Abban az esetben, ha félünk dönteni a színek felől, akkor a legegyszerűbb megoldás benyúlni a szekrénybe és áldozati oltárra teríteni egy hófehér lepedőt.

Nézzük csak meg milyen szépségeket készíthetünk csíkokból egyszerűen, vagy kicsit bonyolultabb , esetleg vérprofi módjára.

nlc94

Ezt úgy a legegyszerűbb elkészíteni, ha a fehér csíkunk egyik végét a színes egyik végéhez, a másik végét a másikhoz varrjuk.Igen, így kapunk egy gyűrűt, amit tetszés szerinti helyen vágunk el úgy, hogy a csíkunk mindkét felén fehér legyen.Ezeket a csíkokat aztán a hosszabbik felükön varrjuk újból össze, szépen sorban, akár véletlenszerűen is. Így fog kialakulni ez a mutatós felület.

nlc95

A rongyos kuka tartalma, hozzáadott értékként a szürkével. Az apróbb darabokból készítünk nagyobb felületeket, amelyeket aztán szabályos csíkokra vágva állítunk sorba egy tetszőlegesen választott színnel.

nlc7

Még mindig az egyszerű kategóriánál tartunk, ezek a munkák azok, amik sikerélményt adva egyre bonyolultabb minták kipróbálására serkentenek. Bátran vágj bele, a lényeg, hogy pontosan, egyenesen varrj és barátkozz sokat a vasalóval 🙂

nlc4 nlc5

A maradékok felhasználására nagyszerű minták ezek,hogy az illesztések pontosan sikerüljenek érdemes papírra varrós technikát alkalmazni. Az alábbi linken részletes leírást találtok arról, hogyan is készül a csillag, amit a második képen láttok.

http://www.littlemissshabby.com/2012/08/string-star-tutorial/

nlc6

Profi színezéssel, kitartó munkával ilyen egyszerű mintával is nagyon mutatós felületeket lehet kialakítani.Érdemes rázummolni a világos csíkra minden egyes négyzet közepén, ami az összeállítás során négyzethálót alkotva rendezi egységessé a látványt.

nlc3

Nem kell azonnal nagyot bevállalni, minden próbálkozásból születhet elsőként egy díszpárna például.

nlc92

Felhasználhatjuk a csíkokból alkotott felületeket foltrátét elkészítéséhez is.

nlc8 nlc2

Ez még mindig ugyanaz a mese, csak egy kicsit több gyakorlat szükséges az elkészítésükhöz.

nlc91nlc93

Remélem kedvet kaptatok, nem hezitáltok tovább. Bátran vágjatok bele, mert alkotni nagyszerű érzés, felpezsdíti az egyforma hétköznapokat.

Ha tetszett amit olvastál, örömet szereznél nekem egy megosztással.

Képek forrása: Pinterest

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Teési-Vass Zsuzsanna says:

    Valóban, nagyon vidám, modern felületeket lehet így kialakítani, még kezdőknek is 🙂

  2. Magda Mészáros says:

    Nagyon tetszik nekem a csíkvarrás, sok apró maradék felhasználását is lehetővé teszi, valamint vidám
    és hangulatos.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!