Tűvarázslat

Így készíts kinőtt nadrágból varrós táskát!

 

Nem vagyok híve a másolásnak, lopkodásnak, más tollával való ékeskedésnek. Most mégis egy az egyben elloptam ezt a bejegyzést, azért hogy ezen a felületen is megosszam veletek. Az oka az volt, hogy tudom sokan szeretnének varrni tanulni, de mint tudjuk az anyagok drágák, és az ember nem szívesen dobálja ki a pénzt az ablakon, hiszen egy tanuló darab vagy sikerül, vagy nem.

Mentségemül szolgáljon hogy a blog, ahonnan ez a bejegyzés van szintén az enyém, jó viszonyban vagyunk, nem lesz baj belőle 🙂

Nézzetek körül otthon, szedjétek össze a megunt, kinőtt darabokat, és álljatok neki varrni tanulni! Biztosan lesz benne méreg is, meg kudarc is, de ha nem adjátok fel, több lesz az öröm benne, ezt megígérem 🙂

Mindenhez meg kell tenni az első lépést, arra ez a bejegyzés pont meg fog felelni.

 

 blogba94

 

 

Emlékeztek még erre a bejegyzésre? Készült benne egy csomó gyönyörű virág, aminek most megtaláltam a helyét.

Amikor egy ruhadarabot megun, vagy kinő a gazdája, érdemes elgondolkodni, milyen módon lehetne újra hasznosítani, új életre kelteni.

blogba1

 

Egy nadrágból, amennyiben az anyaga még jó állapotú, több tárgyat is elkészíthetünk. Én most egy egyszerűen megvarrható varrós táskát készítettem el úgy, hogy azok is sikeresen megpróbálhassák, akik nem mélyedtek még el nagyon a varrás tudományában.

Ezért az összeállítást,a bélelést és a cipzár bevarrását is nyitottan oldottam meg, a varrás szélességeket bevagdostam, hogy nyugodtan rojtozódjanak ki a használat során, csak szebb lesz tőle a táskánk 🙂

A táska merevítéséhez élelmiszerüzletben megvásárolható, takarításhoz használatos törlőkendőt használtam.

A három réteg ideiglenes rögzítéséhez gyantaalapú ragasztó sprayt vettem igénybe. Amennyiben ilyen nincs otthon, papír ragasztásához használható stifttel kenjük át a felületeket, fektessük egymásra mindhármat, majd a száradás gyorsítása érdekében sütőpapíron keresztül vasaljuk meg.

Az így előkészített anyaggal úgy kell bánni, mint az egy rétegűvel.

Az elkészítés módja képekben.

blogba2 

blogba3

sos92

 

blogba5

 

Nem kell megijedni, ezt a zsebet a ruhagyárban elkészítették, neked csak ki kell vágnod úgy, hogy nagy / 3 cm / varrásszélességet hagysz neki. Ez kerül a táska hátuljára.

blogba6

 

blogba7

 

A belsejébe nagy, hajtott szélű, mindent elnyelő pilóta zsebek kerülnek. Ezeket még ragasztás előtt a legegyszerűbb felvarrni a bélésre. A hajtásokat vasalóval rögzítsük, a szükséges anyagmennyiséget félbehajtott, előre összevarrt, majd kifordított “csőből” vágjuk ki, így ezek nem fognak használat közben foszlani.

blogba8

A cipzárt is egyszerűen, nyitva varrjuk be, az ideiglenes rögzítéshez, itt is igénybe vehetjük a ragasztós trükköt, esetleg használhatunk gombostűt is. Miután az összeállítással elkészültem, a ragasztós fátyollal együtt kivágott virágokat egyszerűen felvasaltam a táskára.

blogba9

 

blogba91  

Elölről.

blogba92

 

Hátulról.

blogba93

 

Használat közben.

A képeken látszik, hogy a táska bővítését szűkítők bevetésével oldottam meg, amiket ugyancsak nyitottan, egyszerűen összevarrtam, majd varrásra merőlegesen becsipkedtem az ollóval, hogy biztosan rongyos hatása legyen.

Ha tetszett amit olvastál, örömet szereznél nekem egy megosztással 🙂

Jó munkát, szép napot!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!