Tűvarázslat

Ne felejtsünk el örülni…

Telnek a napok, egyik a másik után….munka, család, munka, család. Megyek az utcán, az emberek örömtelenül néznek maguk elé, sietnek , dolguk van. Sok dolguk. Néhányan állnak csak meg beszélgetni, onnan is inkább csak a panasz hallatszik… Nehéz időket élünk, sok problémával küzd mindenki…

Süt a nap, ereje is van még, ajándék ez így novemberben. Kesernyés illatot hurcol a hátán a szél, a földön ide-oda szaladgáló száraz falevelektől lopta el, hogy mindenkit megörvendeztessen vele… Nagyot szippantok az aromás fuvallatból, látom valaki reménytelenül igyekszik egy kupacba terelni a rakoncátlanul menekülő ezerszínű tömeget…

blogba

Az ősz gyönyörű, látjátok Ti is? Tudtok örülni az illatoknak, a nap cirógatásának , a szellő érintésének? Észreveszitek még, hogy minden pillanatban más és más színekben pompáznak a fák?

És amikor elered az eső? Akkor riadtan futni kezdtek, hogy meg ne ázzatok, és mérgelődtök hangosan morogva, vagy  körülnéztek és örültök annak, ahogy minden megtisztulva , kifényesedve kezd új életet?

Örültök e a hóesésnek úgy, mint gyerekként? Gyönyörűnek látjátok még?  Vagy csak arra tudtok gondolni, hogy munka van vele, elolvad és mindent belep a sár?

blogba1

És   a karácsonyt…. hogy várjátok ? A várakozás izgalmas gyönyörűségét ízlelgetve nap mint nap, vagy rettegve pénzt számolgatva?

Ne aggódjatok, nem bolondultam meg, a fejemet sem ütöttem be semmibe…

Közeledik az év legszebb hete, amit sokan streszként, kipipálandó feladatként, kínos kötelességként kezelnek… Mindenáron tökéletes ajándékot, tökéletes vacsorát, frizurát és sminket hajszolnak, miközben a lényeg mellett vakon  és süketen rohannak el.

Ezért kérdeztem, hogy tudtok e még örülni, egymásra figyelve, az élet apró boldogság morzsáit összeszedve, a hétköznapok mocskát félresöpörve készülődni?

öröm1

Fejeket összedugva, igazi meglepit szervezni, kevés pénzből sok szeretettel? Régi finom karácsonyok hangulatát visszahozni,örülni más örömének? Tudjátok… a fészek meleg ünnepre gondolok, nem a tökéletesre, ami jól mutat a képen…

Még van idő, még lassíthattok, még örülhettek a puszta lét kicsiny csodáinak is, hogy karácsonyra ünneplőbe öltöztetett lélekkel nyithassatok kaput és befogadhassátok a lényeget…

 

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Teési-Vass Zsuzsanna says:

    Örülök, hogy tetszett 🙂 <3
    Üdv: Zsuzsi 😉

  2. Györgyné Huszár says:

    Hát Andi olyan szépet írtál, hogy gratulálok a megfogalmazáshoz. A lelkek kicsit feltöltéséhez. A sok sok hétköznapi manualitások, egyéb más dolgok közzététele után. Köszönöm neked, hogy már most felhívtad figyelmemet, figyelmünket a rohanás közepette a lényegre.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!