Tűvarázslat

Gyakorló munkák…

Amikor túl vagyunk a négyzeteken, meg lehet próbálni azokat a mintákat, amelyekben  a négyzeteket háromszögekből alakítjuk ki. A művelet nem túl nehéz, a ferde szabásvonalak kényesebbek, varrás és vasalás közben könnyebben megnyúlnak, óvatosan kell bánni velük és akkor szépen fognak sikerülni.

 

blog1

 

A képen, amit hoztam egy érdekes megoldást láthatunk, váltakozva jelennek meg a kettő vagy négy háromszögből varrott és a  csíkos anyagból szabott, teljes négyzetek. Ettől a kis trükktől, a kész munka jóval aprólékosabb megmunkálást mutat a valódinál.

Rengeteg maradék anyagot felhasználhatunk hozzá, arra azonban figyelni kell, hogy amennyiben a felezett négyzeteket is az egészekből varrjuk, azokat nagyobbra kell hagyni, hiszen az oldalain és a középátlónál is veszünk el belőlük a varrásokkal.

Az összeállítás az ilyen munkáknál, ugyanúgy zajlik, mint a bonyolultabb mintáknál, először sávokat alakítunk ki, majd ezekből a sávokból áll össze a blokk.

Minél nagyobb sávokkal dolgozunk, annál nagyobb az egyeztetésből adódó hibák lehetősége, úgyhogy vagy 2 x 2-es, vagy 3 x 3-as összeállításban érdemes gondolkodni.

Ne felejtsétek el, hogy a csücsköknek találkozniuk kell, mert csak úgy szépek, ha a helyükön vannak. Ebből következik, bontani inkább előbb, mint később….

Ha valami nincs a helyén, még időben szedjük szét, javítsuk ki! Vígasztaljon a tudat mindenkit, hogy a nagyok is bontanak, nem vagyunk egyedül….

Jó munkát és kitartást a gyakorláshoz!

 

 

http://www.pinterest.com/pin/370843350539403616/

http://www.pinterest.com/pin/411516484672028446/

 

 

Címkék:

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!