Tűvarázslat

Sárisáp

Kitaláltuk, megbeszéltük, volt aki segített a szervezésben nem is keveset…

Eljött a nap, becuccoltam az autóba, nagyképűen azt gondoltam én aztán mindent összekészítettem, semmi nem fog itthon maradni…. Keresztülvágtam hegyen völgyön, elmentem oda , ahol eddig én még sosem jártam, pedig csak három határnyira van innen.

Útközben megállapítottam, hogy majd visszafelé vigyáznom kell az erdőben, nehogy összeütközésbe kerüljek egy ott lakóval, kicsit eltájolódott a hatodik érzékem ahogy este kiderült…

A termet berendeztük, hogy egy kupacban ülve dolgozhassunk, mindenki láthasson mindenkit, és vártuk a Többieket. Szép lassan befutottak, megismerkedtünk, és belevágtunk. Ki kézzel, ki géppel, teljesen elölről hogy mindenki mindent megtanulhasson.

Elmeséltem, hogyan vágunk szálban, hogyan a körkéssel, hogy használjuk a vonalzót, a hozott anyagokból kiválasztottuk melyikből lehet foltozni, és melyikből érdemes valami más technikával készíteni valamit.

Megismerkedtünk Marcsi varrógépével, az enyémmel nem olyan mélyen, hisz az áramszedő zsinór és a taposó az bizony otthon maradt… 🙂

Megtanultunk vágni, illeszteni, vasalni, ragasztani meg azt is mikor kell kibontani, ha végre sikerült összevarrni. Kiderült, hogy  amikor a két anyag elcsúszik egymáson, és a varrásszélesség nem egyforma, akkor a szélesebből le kell vágni, majd egyforma lesz azonnal… 🙂 Jót nevettünk – ugye hogy több fajta megoldás létezik egy problémára?

Közben befutottak páran a horgolósok közül kíváncsiskodni kicsit, lesz majd aki legközelebb már hozzánk is eljön.

Volt, aki most varrt először, jó volt látni mennyire élvezi… volt akinek szakmája a varrás, mégis hallott új dolgokat. Maradt gyakorolni való otthonra is megbeszéltük, hogy legközelebb kézzel varrunk.

Nagyon beesteledett közben, véget ért a móka.

Hazafelé az erdőben figyeltem is nagyon, nehogy… de tudták hogy jövök, úgyhogy inkább nem jártak arra… Már hazaszóltam a férjemnek hogy jövök, nyisson kaput, amikor a házunktól pár száz méterre a reflektor fényében rám csodálkozott a sete-suta. Megállt az út közepén és kipróbálta tudom-e, mit kell ilyenkor tenni a jól felfogott érdekünkben….

Tudtam, úgyhogy nem lett rossz vége ennek a jó kis napnak. Jó volt Veletek Sárisápon 🙂

ozike02

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!