Tűvarázslat

Díszgombolás készítése ferde pánttal…

A ferde pántot sokféle módon lehet használni szegésen kívül is. Nézzük , hogy készül a díszítő gombolás és a paszpól! A könnyebb érthetőség kedvéért, hagyom a képeket érvényesülni, kevés magyarázattal.

rollni

A ferdén szabott szalagot a színét félbehajtva, keskenyen levarrjuk a hajtás mellett.

rollni1

Aki megteheti, állítsa a tűt a lehető legszélső fokozatba.

rollni6rollni3rollni4

A varrás szélességet egyformára vágjuk a hajtás melletti távolsággal, az egyik végén csípünk egy ék alakú lyukat az olló hegyével.

Amikor a kifordítópálcát átdugjuk a felső peremben megkapaszkodik, majd a kis lyukon át könnyedén visszafordul, így egyszerűen kifordítható ez a vékony cső.

Akinek nincs ilyen pálcája, az egy zsákvarrótűbe fűzzön erős cérnát, öltsön többször a felső perembe, majd a becsípésen fűzze be a tűt , és vezesse végig a csövön, majd a cérna segítségével fordítsa ki!

rollni8

A kifordított csövet 5 cm-es darabokra vágjuk ( ez a méret gomb függő ), majd bejelöljük 2 cm-ként a gombolás helyét.

rollni9

Feltűzögetjük szépen a fülecskéket úgy , hogy a  jelölés a szélükre kerüljön, majd kihagyunk 2cm-t és jön a következő. A gombostű a varrásvonalra merőlegesen álljon, így átsétálhatunk rajta a varrógéppel.

rollni91rollni92

A gombolás másik felére felvarrunk a ferde pántunkból egy másik darabot úgy , hogy a színe legyen kifelé, a hajtásszél pedig befelé.

Amikor ez elkészült, a varrásszélességet elvasaljuk. Ha valódi gombolást készítünk, ide jön majd az alátét, ami a belátást zárja ki.

rollni93

De mi most, csak díszként használjuk, úgyhogy a két előkészített darabot, színt színnel összefordítva, a paszpól varrást vezetőnek használva, összevarrjuk, szétvasaljuk.

rollni94

rollni95

Amint a füles gombokat felvarrtuk a helyükre, el is készültünk. Akkor ma megint tanultunk valamit 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!