Tűvarázslat

Edényfogó gyorsan-gyorsan…

Gondoltam leírom nektek lépésről- lépésre, egy egyszerű edényfogó elkészítését, hátha valaki saját kézzel szeretne gyorsan valami szépet és hasznosat készíteni. A hosszú hétvége pont jó lehet egy kis ügyködésre, ha minden igaz ma még esni is fog, tehát nem a napsütéses programok esnek áldozatul, hanem a punnyadás idejét tesszük hasznossá. Az értőknek elég lesz a kép is, aki meg még sose…annak igyekszem aprólékosan…

 

Első lépésként készítünk egy  szív alakú sablont, mérete akkora legyen, hogy ha rátesszük a kezünket, kényelmesen elférjen rajta. Nem árt neki, ha szimmetrikus, és az egyszerűség kedvéért a varrás ráhagyást se felejtsétek el ráhagyni! Mivel a kesztyű több rétegű, egyszerűbb dolog rögtön két egyformát készíteni, hogy az egyiket szétvághassuk. A szív felső csücskéből indulva húzzunk egy egyenest jobbra ferdén  lefelé, majd ennek tükörképeként egyet balra is. Ez lesz a bebújós rész sablonja.

A teljes szívet ki kell szabni kétszer valamilyen nektek tetsző anyagból, egyszer vatelinből.

A füleket ugyanígy, a szabásnál figyelni kell arra, hogy az egyik balos, a másik jobbos legyen. Anyagválasztásnál az a lényeg, hogy ne legyen véletlenül sem műszálas, hiszen ezzel forró dolgokat fogunk általában.

anyanapanyanap3anyanap2

 

 

A három réteget ideiglenesen rögzítve, a középső, fülek által nem takart részt akár meg is tűzhetjük kicsit.

 

anyanap1anyanap6

A füleket is szépen rögzítsük össze / bélés, vatelin,előlap/ Itt is lehet kicsit tűzögetni, én kihasználtam, hogy esik oda egy virágminta, és kicsit hímezgettem rajta itt- meg ott, hogy szép plasztikus legyen.

anyanap4anyanap4

 

Most keresünk egy kis színes ferde pántot, azzal beszegjük a fülek egyenes oldalát.

anyanap7anyanap8

 

Amikor ezzel készen vagyunk, össze is illeszthetjük a részeket , előkészítve a varráshoz. Ne felejtsetek el akasztót tenni a felső csücsökbe!

anyanap9  Nahát, hogy pont találtam egy kockás szalagocskát! 🙂

Mielőtt a ferde pánttal körbeszegjük, ajánlatos előbb körbejárni varrógéppel, esetleg összefércelni, hogy biztosan a helyére kerüljön minden, ne csússzon szét az utolsó fázisban!

anyanapanyanap3

 

Én az első kört géppel tettem meg, a hátulján szokás szerint kézzel fejeztem be, de ez nem kötelező, csak így szebb 🙂 Na, hajrá lányok tűre fel! Ha jól sikerül, vigyétek el Anyukátoknak, biztos örülni fog neki!

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!